Nenadu Jezdiću nagrada „Miloš Žutić“: Ovo priznanje je samo predah u maratonu mog delovanja u pozorištu

Autor: Marija Milenković

24.09.2019 21:00

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Lidija Antonović

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Lidija AntonovićNagrada „Miloš Žutić“ Udruženja dramskih umetnika Srbije za 2018. godinu svečano je uručena Nenadu Jezdiću nakon predstave „Kralj Betajnove“ na sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Jezdić je 24. laureat nagrade koja se dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na domaćim profesionalnim scenama, premijerno izvedenim u protekloj pozorišnoj sezoni.

Jezdić je zahvalio žiriju, direktorki pozorišta, reditelju i ansamblu.

-Obradovali ste mene i moju porodicu, ova nagrada mi je izuzetno dragocena i ona me osnažuje, raduje i krepi u mnogostrukosti poslova koje radim. Ona je putokaz da bazični posao obavljam kako valja. Za mene ona predstavlja samo predah u maratonu, mesto gde ću da zastanem i osvežim se na svom delovanju na pozorišnim scenama, rekao je Jezdić, prenosi RTS.

U konkurenciji je bilo 16 glumaca sa glumačkim ostvarenjima izvedenim u periodu od 01. jula 2017. do 30. juna 2018. godine.

Žiri je većinom glasova odluku doneo 13. juna 2019. godine, a radio je u sastavu: Dragana Đukić, Branislav Zeremski, Nataša Marković, Irfan Mensur i Nebojša Milovanović (predsednik Žirija).

Nagrada se sastoji od plakete sa likom Miloša Žutića - rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, unikatne diplome na pergamentu - rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića i novčanog iznosa.