Modne revije, izložbe, radionice: West Etnology Fest 2018. u Beogradu od 4. do 6. jula

Autor:

29.06.2018 16:45

Foto:

Foto:



U Beogradu od 04. do 06. jula 2018. godine, pod pokroviteljstvom stambeno-poslovnog kompleksa West 65, održava se drugi West Etnology Fest.

Autor festivala, Goga Grubješić, postavila je i osmislila Etnology Fest kao mini festival internacionalnog karaktera, koji kroz raznovrsne forme izražavanja: modne revije, izložbe, rukotvorine, dokumentarne filmove, radionice i predavanja uvaženih predavača, pokazuje značaj i važnost inspiracije nematerijalnim kulturnim nasleđem, kao i njenu kontinuiranu prisutnost u savremenom društvu kroz modernu umetnost i nove generacije.

 

West Etnology Fest svečano će, 4. jula u Etnografskom muzeju, u saradnji sa Kancelarijom za ljudska i manjinska prava Republike Srbije, otvoriti jedinstvena revija narodnih nošnji i kostima nacionalnih manjina Republike Srbije “Ethno Couture”. Sve nošnje ove unikatne kolekcije pripadaju bogatom fundusu kostima, koje čuva i sistematizuje Ansambl narodnih igara i pesama Srbije “Kolo”. Učešćem na ovom festivalu, uz mini koncert “Kola” obeležićemo i 70 godina njihovog rada. U nastavku večeri, kao odličan primer da tradicija živi kroz nove generacije, biće prikazana mini modna kolekcija “Opančareva Kći”.

Pored pomenutog programa, gosti West Etnology Fest-a moći će da uživaju u muzičkom multimedijalnom etno performansu Simonide Stanković i japanskog studenta Taro Kadooka na gajdama kao i majstorima frule Svetozara Šutića i Jelisavete Šutić.