Internacionalni festival kratkog igranog filma okupio mlade umetnike: Otvoren 5. Bašta fest

Autor:

06.07.2018 09:42

Foto:

Foto:



Peti internacionalni festival kratkog igranog filma Bašta fest počeo je sinoć u Bajinoj Bašti, a do 8. jula okuplja najzanimljivije mlade glumce, filmske reditelje i muzičare.

Bašta fest, internacionalni festival kratkog igranog filma, počeo je sinoć pod otvorenim nebom u Bajinoj Bašti. Ovaj festival je fokusiran na filmove sa autentičnim glumačkim ostvarenjima u kojima se vidi i oseća saradnja između reditelja i glumca. Od izuzetnog je značaja za decentralizaciju kulture, s obzirom na to da je usmerio raznolik filmski, muzički, prateći i edukativni program na Zlatiborski okrug u kom je Bajina Bašta smeštena. Najveći uspeh festivala jeste činjenica da je tokom protekle tri godine postao uzbudljiva tačka sretanja na mapama studenata i mladih filmskih profesionalaca iz regiona, ali i čitavog sveta.

U čast otvaranja festivala – organizatori i publika priredili su spektakularan vatromet, jedan od simbola Bašta festa. Osnivač festivala Jovan Jelisavčić se, zajedno sa Majom Šušom - umetničkom direktorokom festival, zahvalio svima koji su omogućili da se Bašta fest održi - sponzorima, volonterima, saradnicima i prijateljima. Nakon toga se publici obratio glumac Slaven Došlo u ulozi prevodioca, kao i glumac Branislav Lečić koji je festivalu pružio podršku. Festival je tradicionalno proglasila otvorenim mlada nada domaće glumačke scene, a ove godine bio je to glumac Milan Marić.

Festival je otvorio film "Krila i stvariJelene Gavrilović i Stefana Đorđevića, a nakon toga započeo je takmičarski program.

Posle projekcija publika se preselila na podijum koji se nalazio nedaleko od bine, u parku "Borići“. Prve večeri festivala nastupala je Bojana Vunturišević, a nakon nje, muziku je puštao MKDSL.

Bašta fest traje do 8. jula, a u narednim danima, u okviru takmičarkog programa, biće prikazan pregršt kratkih igranih filmova. Festival će zatvoriti film “Banditi u potrazi za mamom” Koste Ristića, koji je dobio mnoštvo priznanja na ovogodišnjem FEST-u.

Više o festivalu možete naći na našem zvaničnom sajtu www.bastafest.com, a na Instagramu i Facebooku možete pratiti svakodnevna dešavanja!

VIDIMO SE NA BAŠTA FESTU!