Dan državnosti Crne Gore okupio poznata imena u Starom dvoru (foto)

Autor:

11.07.2018 11:26

Foto:

Foto:



Dan državnosti Crne Gore obeležen je u Starom dvoru, a prijemu su prisustvovale brojne zvanice iz političkog, kulturnog i javnog života.

U Svečanoj sali Starog dvora dobrodošlicu prisutnima poželeo je ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović, podsećajuči na prijateljske odnose koje dve države tradicionalno gaje.

- Danas u slobodi i miru slavimo naše prijateljstvo, tradicionalno prijateljstvo naših naroda. Večeras slavimo u Skupštini grada, u istorijskom Starom dvoru, i zahvaljujemo se što je Grad Beograd otvorio svoja vrata - rekao je Mićunović.

Među brojnim zvanicama na prijemu u Starom dvoru bili su i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kao i Željko Samardžić, Žarko Jokanović, Milica Milša, Ivan Bekjarev, Iva Štrljić, Sergej Ćetković, Merima Njegomir, Snežana Dakić, Bojan Marović...

Dan državnosti Crne Gore proslavlja se 13. jula, u znak sećanja na 1878. godinu kada je na Berlinskom kongresu ova država priznata kao samostalna. Obeležava se od 2006. godine, kada je Crna Gora nakon refenduma proglasila nezavisnost.