Nagrada "Mija Aleksić" uručena Nenadu Jezdiću: Mija je vetar u leđa i inspiracija da se zaodenem njegovim likom, delom i veličinom

Autor: Maja Gašić

27.09.2018 16:45

Foto:

Foto:Nenadu Jezdiću, glumcu Ateljea 212, uručena je nagrada "Mija Aleksić - biti glumac", koju u čast velikana srpskog glumišta dodeljuje Kulturni centar Gornji Milanovac.

Nagrada je dodeljena kao priznanje za izuzetan doprinos umetnosti glume, u okviru manifestacije "Dani Mije Aleksića", a Jezdić je primajući nagradu rekao da je Mija Aleksić bio njegova najveća glumačka inspiracija. Kaže i da žali što ga nije upoznao, zbog čega mu je ova nagrada došla kao novi podstrek.

- On je vetar u leđa i inspiracija da se zaodenem Mijinim likom, Mijinim delom i Mijinom veličinom - rekao je Jezdić, dodajući da je ova nagrada najznačajnija u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Jezdiću je nagradu u Kulturnom centru u Gornjem Milanovcu uručio Mijin sin, Velibor Aleksić, koji je Gornjomilanovčanima zahvalio što neguju sećanje na njegovog oca. To, kako je rekao, za članove njegove porodice mnogo znači, jer "Mija je voleo svoj rodni kraj, a tu ljubav preneo je i na svoju decu".

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mija Aleksić (@mija.aleksic) дана 25. Сеп 2017. у 11:02 PDT

Mija Aleksić rođen je 26. septembra 1923. godine, u selu Gornja Crnuća. Slavnom karijerom zadužio je zavičaj, a Opština Gornji Milanovac i Kulturni centar manifestacijom "Dani Mije Aleksića" nastoje da se oduže i ujedno da na buduće generacije prenesu taj neverovatni životni i glumački duh.

Maja Gašić

Autor