Ljubavna priča Džona Lenona i Joko Ono na filmskom platnu (video)

Autor:

04.02.2017 17:22

Foto:

Foto:



Producent Majkl de Luka u saradnji s Joko Ono priprema dramu o njenom odnosu s Džonom Lenonom i njihovoj ljubavnoj priči. Scenario piše Entoni Makarten, koji je filmom "Teorija svega“ na veliko platno preneo život Stivena Hokinga.

Ikona "Bitlsa“ Džon Lenon i japanska umetnica Joko Ono upoznali su se 1966. godine na izložbi u jednoj od londonskih galerija. Lenon se ubrzo rastao od svoje supruge Sintije i u martu 1969. godine na Gibraltaru venčao se s Joko koja je postala centar njegovog života.

Ime Joko Ono ostaće zauvek vezano za raspad Bitlsa i početak Lenonove solo karijere. Džon je 1970. godine napustio "Bitlse“, a sa Joko je snimio tri albuma: John Lennon/Plastic, Ono Band i Imagine.

Bili su provokativni zagovornici mira i protivnici rata u Vijetnamu. Lenon je 1971. godine za Rolingston rekao kako ima odgovornost da "proizvede mir“.

Sredinom sedamdesetih godina 20. veka su se rastali, a nakon kratke pauze su ponovo postali nerazdvojni, sve do ubistva Džona Lenona 1980. godine u Njujorku. Joko se i dalje aktivno bavi umetnošću i čuvar je Lenonove muzike i zaostavštine.

De Luka, koji je poznat po filmovima zasnovanim na istinitim pričama, naveo je u saopštenju, kako piše Gardijan, da će film biti fokusiran na važne teme ljubavi, hrabrosti i aktivizma u SAD i da im je namera da inspirišu današnju omladinu kako bi stvorili jasnu viziju sveta za koji se treba boriti, prenosi RTS.

Entoni Mekarten nominovan je za Oskara za film Teorija svega. Taj scenarista već je bio nominovan za Oskara u kategoriji Najbolji film za filmove Kapetan Filips, Formula uspeha i Društvena mreža. Takođe je producirao Pedeset nijansi sive i nadolazeći nastavak Pedeset nijansi – Mračnije.

Komentari. (0)

Loading