Monika Beluči voditeljka 70. Filmskog festivala u Kanu

Autor:

21.03.2017 09:50

Foto:

Foto:



Italijanska glumica Monika Beluči biće voditeljka na otvaranju i na zatvaranju 70. Međunarodnog filmskog festivala u Kanu, prenela je televizija "Kanal plus“.

Francuskog glumca i komičara Lorana Lafita, koji je vodio ceremoniju prošle godine, 52-godišnja Monika pojaviće se na poziciji domaćina Festivala u Kanu. Pre Lafita domaćin je dva puta bio Lamber Vilson, a pre toga zvezda filma "Čudesna sudbina Amelije Pulen", glumica Odri Tatu.

Španski reditelj Pedro Almodovar biće predsednik žirija 70. izdanja najznačajnije svetske filmske smotre koja će biti održana od 17. do 28. maja.

Monika Beluči: Kako sam se osećala kad sam shvatila da moram da pričam srpski

Televizija Kanal plus, koja je koproducent i ima ekskluzivna prava za prenos ceremonija Kanskog festivala, navela je u saopštenju da Monika Beluči ima dugu istoriju prijateljstva s tim festivalom, gde se prvi put pojavila 2000. godine da predstavi film "Pod sumnjom" Stivena Hopkinsa.

Lepa glumica bila je članica žirija 2006. godine kada je predsedavao Vong Karvai.

De Niro, Paćino i Kopola ponovo zajedno: U čast 45. rođendana “Kuma” festival Trajbeka okuplja ekipu kultnog filma

- Monika Beluči se s lakoćom snalazi u svim žanrovima, od komedije do drame - navodi se u saopštenju i dodaje da je igrala za prestižne reditelje kao što su Bertran Blije, Danijela Tompson, Fransis Ford Kopola, Teri Gilijam, Mel Gibson, Sem Mendes, Spajk Li i da je nedavno uključena u treću sezonu serije "Tvin Piks" Dejvida Linča, a da njen novi film, "Na mlečnom putu" reditelja Emira Kusturice izlazi u Francuskoj 12. jula.

Zvezda Kusturičinog filma otvorila je nedavno održan 45. Fest u Beogradu, a nakon ovacija na svetskoj premijeri u Veneciji i srpske premijere " Na mlečnom putu" na Festu, slavna glumica ispričala je kako se osećla i da li je dvadesetominutni aplauz shvatila kao priznanje da je zajedno sa Kusturicom snimila sjajan film.

To je komplikovano reći, najveće zadovoljstvo mi je bio rad na ovom projektu, to iskustvo mi je bilo neverovatno, Kusturica je izuzetno talentovan reditelj, poseduje eklektičan talenat, za mene on nije samo reditelj, već i pisac, producent, glumac, muzičar… Bilo mi je divno da podelim sa njim taj umetnički momenat. A onda film mora da izađe, tada počinje njegov novi život. Bilo je sjajno predstaviti film na festivalu u Beogradu, dobiti priznanje, dirnula me je tolika naklonost. Moram reći da je to bilo posebno veče. A film ima sjajnu karijeru, bio je na festivalu u Veneciji, u Španiji, uskoro idemo u Kinu. Bili smo u mnogo zemalja. Film je prodat u više od 25 država. Imaće divan put- rekla je tom prilikom Belučijeva.

Komentari. (0)

Loading