Festival "Nakultiviši se!" okuplja umetnike iz celog regiona

Autor:

16.05.2017 11:08

Foto:

Foto:



Festival edukativnog karaktera "Nakultiviši se!" okupiće i ovog proleća umetnike iz celog regiona. Najpriznatiji regionalni umetnici iz sveta kulture i umetnosti održaće predavanja na temu pozorišne umetnosti i filma, 27. i 28. maja u Dorćol platzu u Beogradu.

Svoja iskustva o radu u ovim oblastima sa publikom će podeliti Dragan Bjelogrlić, Rajko Grlić, Ante Tomić, Dino Mustafić, Ermin Bravo, Egon Savin, Andraš Urban, Sonja Vukićević, Ljubomir Bandović, Irena Popović Dragović, Tanja Šljivar...

"O filmu, u filmu, na filmu i zbog njega", "Pozorišni zid u regionu" - samo su neke od tema o kojima će se pričati i polemisati na festivalu, a koji će otvoriti i brojna pitanja u vezi savremenog života, izlaska iz svakodnevice, ali i podstaći originalnost, probuditi uspavanu hrabrost i uopšteno dozaći se tema koje su značajne za kulturu.

Ideja festivala jeste da se otvore nove teme o procesu stvaranja umetnosti, kao i da se dođe do novih odgovora i rešenja kako održati kulturu kao sastavni deo zajednice. Ovogodišnji slogan festivala je "Sve je u redu", a moderatori programa su Goran Jevtić i Milena Bogavac.

Pored predavanja, svi zainteresovani moći će da učestvuju u radionicama forum teatra, koje će voditi Marko Panajotović iz Reflektor teatra. Festival je pokrenulo udruženje Kulturocilin, koje povezuje mlade, ohrabruje i podstiče njihovo umrežavanje i bodri hrabre iskorake.

Projekat "Nakultviši se!" jedan je od deset pobednika konkursa Centrifuga/Klub Superste za 2016. u okviru programa Superste.net.

Organizatori ovog zanimljivog festivala poručuju:

- 27. i 28. maja dođite do Dorćol platza po kulturnu injekciju. Dođite slobodno, ne boli, Sve je u redu. Ulaz za sve je slobodan!

Zainteresovani iz regiona mogu da popune prijavu na sajtu udruženja Kulturocilin. Nultog dana festivala, 26. maja u Dorćol platzu, publiku očekuje koncert benda "Žene na ivici nervnog sloma" i velika žurka nakultivisanog đuskanja.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading