BITEF ove godine i za najmlađe: Duh antičkog Olimpa na Cvetnom trgu

Autor:

31.08.2017 12:56

Foto:

Foto:



Šta se nalazilo na trpezi grčkih bogova, zašto je nektar bio piće rezervisano samo za najviša božanstva i koji mu je savremeni pandan, kao i šta deca danas mogu naučiti iz teatra drevne Helade, najmlađi Beograđani će zajedno sa svojim roditeljima imati priliku da nauče u ovom jedinstvenom događaju u organizaciji BITEF-a od 2. septembra od 11 do 14 časova na Cvetnom trgu u Beogradu.

BITEF se ove godine, zajedno sa supermarketom Maxi, potrudio da najmlađim sugrađanima dočara na koji način se prepliću ishrana, teatar i svakodnevni život u Forum teatru koji će specijalno za tu priliku biti izveden.

"Bogovske" zalogaje po autentičnom olimpovskom receptu pripremaće poznati kuvar Nenad Veljković, sva deca će imati priliku da sama naslikaju najlepše olimpovske oblake na velikom platnu koje je BITEF pripremio samo za njih i na taj način postanu deo BITEF mitologije. Za kraj, BITEF Dance Company pripremio je posebno iznenađenje zbog koga će i najmlađima, ali i roditeljima, biti jasno zašto je bilo lepo živeti u vreme antičkog teatra i drevnog Olimpa.

Događaj Olimpionica na Cvetnom trgu je samo jedan od programa koji će obeležiti 51. BITEF, a ove godine BITEF se uz podršku Maxi supermarketa potrudio da upravo prva u nizu aktivnosti BITEF-a bude posvećena najmlađima, jer za kulturu nikada nije prerano.

Maja Gašić

Autor