Ulaznice u prodaji: 15. Beogradski festival igre u Pozorištu na Terazijama

Autor:

20.09.2017 13:23

Foto:

Foto:



U petak, 22. septembra, počinje prodaja ulaznica za predstave koje će se u okviru 15. Beogradskog festivala igre izvoditi na sceni Pozorišta na Terazijama.

Reč je o najnovijim postavkama Kompanije Kristjana Ingimarsona iz Kopenhagena, trupe Peeping Tom iz Brisela i Baleta Trokadero iz Njujorka. Sve tri trupe se vraćaju na Beogradski festival igre, na zahtev brojne publike.

Kompanija Kristjana Ingimarsona donosi novu celovečernju predstavu “Aerodrom”, i to 18. i 19. marta. Inspirisan prostorom velikih aerodroma, danski reditelj i koreograf Ingimarson se na duhovit način bavi svim radnjama koje prethode ulasku putnika u avion.

Ogromni redovi ispred blagajni teatara u kojima nastupaju, redovna su slika koja prati sva gostovanja njujorškog Baleta Trokadero. Profesionalni muški igrači izvode niz baletskih naslova, negujući poseban manir u predstavljanju “gvozdenog” ruskog stila. Predstave su na programu 26. i 27. marta.

Komad "Otac" briselske trupe Peeping Tom smešten je u prostoriju za posete jednog naizgled običnog doma za stare. Prostor je omađijan ingenioznim ludilom, dok priča narasta do nadrealnih, istovremeno okrutnih i nežnih vrhunaca, kakve je teško je pronaći u oblasti savremene igre ili teatra. “Otac” je na Terazijama 1. i 2. aprila.

Cene ulaznica za ove predstave, kreću se u rasponu od 1.700 do 2.300 rsd. 15. Beogradski festival igre počinje 15. marta, 2018. godine.

Maja Gašić

Autor