Bjelogrlićeve "Senke nad Balkanom" prikazane i u Makedoniji

Autor:

26.09.2017 22:41

Foto:

Foto:Nova serija producenta i reditelja Dragana Bjelogrlića "Senke nad Balkanom" predstavljena je juče publici u Makedoniji, na 38. Međunarodnom filmskom festivalu "Braća Manaki".

Publika, baš kao i veliki broj filmskih umetnika koji se već tradicionalno okupljaju u Bitolju, imali su priliku da premijerno vide prvu pilot epizodu serijala koji će se emitovati i na makedonskoj televiziji.

Filmski susreti "Braća Manaki" su, nakon Sarajeva i Niša, treći festival koji je u svoj program uvrstio predstavljanje "Senki nad Balkanom", gde je pokazano veliko interesovanje za prvu sezonu novog ostvarenja koje potpisuje Dragan Bjelogrlić.

Radnja ovog dramskog trilera smeštena je u burni period s kraja dvadesetih godina prošlog veka, na Balkanu na kojem se ukrštaju visoka politika, lokalni interesi, veliki kapital, ali i kriminal.

Početak televizijskog emitovanja serije zakazan je za kraj oktobra, i biće paralelno prikazivana na nacionalnim televizijama u Srbiji, Makedoniji, BiH, Sloveniji, Crnoj Gori, kao i u Ruskoj Federaciji.

Pored Bjelogrlića koji igra glavnu ulogu, u "Senkama nad Balkanom" gledaćemo i Andriju Kuzmanovića, Gordana Kičića, Žarka Lauševića, Mariju Bergam, ali i međunarodnu postavku koju čine slavni ruski glumci Aleksandar Galibin i Andrej Zibrov, kao i ovdašnjoj publici dobro poznati Goran Bogdan, Bojan Navojec, Toni Mihajlovski i Petar Arsovski.

Scenario za ovu seriju su, prema filmskoj priči Stevana Koprivice, napisali Danica Pajović, Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić, a muziku potpisuje Manjifiko.

Maja Gašić

Autor