Klavire prevozi Ostoja: kratki film o urbanoj legendi

Autor:

25.09.2016 11:40

Foto:

Foto:



Nedavno je završeno snimanje kratkog filma "Klavire prevozi Ostoja" u režiji Sandre Mitrović.

"Klavire prevozi Ostoja" je drama koja prati jedan dan u životu poznatog beogradskog nosača klavira Ostoje, a koga tumači Slobodan Boda Ninković. Priča je bazirana na stvarnom liku koji je decenijama razvozio klavire po Beogradu i zbog svog specifičnog oglasa postao gradska legenda.

Zapravo, ovaj kratki film predstavlja završni rad za drugu godinu mastera mlade rediteljke. Drama na duhovit način prikazuje dogodovštine Ostoje i njegovog pomoćnika Šabana u toku jednog radnog dana, dok pokušavaju da dostave klavir koji, sticajem različitih okolnosti, niko ne želi.

Osim Bode Ninkovića, u ostalim ulogama se pojavljuju Dragan Sekulić, Milan Caci Mihailović, Marko Gvero, Tamara Krcunović, Katarina Marković, Anđelka Ristić, Milan Đorđević...

Ostoja Vukašinović, po čijem liku je snimljen ovaj film, bio je jedan od retkih nosača u Beogradu koji se specijalizovao za prenos klavira, a ovim poslom se bavio duže od pola veka.

Zahvaljujući oglasu jednostavnog sadržaja – Klavire prevozi Ostoja – koji se dugi niz godina mogao videti na banderama, sedištima gradskog prevoza i oglasnim tablama u Beogradu, ovaj čovek neobičnog zanimanja je postao urbana legenda. Ostoja je preminuo nakon duge i teške bolesti u 71. godini 2013. u staračkom domu.

Premijera filma "Klavire prevozi Ostoja" planirana je za naredni mesec.

 

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading