Impresivan jubilej Ivana Bekjareva: Šest decenija na sceni

Autor:

11.10.2016 22:07

Foto:

Foto:



Ivan Bekjarev započeo je svoju glumačku karijeru još kada je imao deset godina, i to u predstavi "Ivica i Marica" u pozorištu u Kraljevu i tim povodom u foajeu Kraljevačkog pozorišta večeras je otvorena izložba "Ivan Bekjarev - šest decenija na sceni".

Kraljevačka pozorišna publika imala je večeras tu privilegiju da prisustuje umetničkoj večeri Ivana Bekjareva, kojom je jedan od bardova srpskog glumišta obeležio čak 60 godina na daskama koje život znače.

Ivan Bekjarev prvi put se pojavio na pozorinici 1956. godine u Kraljevu, u tadašnjem Narodnom pozorištu Kraljevo.

- Prošle godine sam proslavio 50 godinja profesionalnog rada, ali evo u Kraljevu proslavljam šest decenija, neprofesionalne karijere – rekao je za "Blic" kroz osmeh Ivan Bekjarev.

Bekjarev je dodao da je prva predstava bila "Ivica i Marica", a da je nakon toga igrao i vuka u predstavi "Crvenkapa".

- Pošto sam se kasnije u karijeri, proslavio po ulogama negativaca i nekih problematičnih likova, uvek sam pravio šalu na predstavu "Crvenkapa". Govorio sam da je moja prva uloga negativca bila u Kraljevu, gde sam igrao vuka – ispričao je Bekjarev.

Ivan Bekjarev je jedan deo svog detinjstva proveo u Kraljevu. Zbog posla njegovog oca, šest godina je živeo u Kraljevu, i kako je rekao večeras, rado ih se seća, i sa ponosom može da kaže da je deo ovog grada.

- Nisam samo glumu započeo u Kraljevu, već sam naučio i da plivam, igram košarku, fudbal. Kraljevo je nekada bio cenjeni sportski grad. Prve mečeve Crvene Zvezde, koja je tada bila deset godina zaredom prvak Jugoslavije sam gledao upravo u Kraljevu. Ne zaboravlja se tako lako "Srpska Bolonja", kako su Kraljevo zvali – kazao je Bekjarev brojnim okupljenima, među koijima je bilo i njegovih školskih drugova.

Bekjarev je nakon otvaranja izložbe, održao svoje umetničko veče na kome mu je uručena Povelja Kraljevačkog pozorišta.

Komentari. (0)

Loading