Za izuzetno glumačko dostignuće, Jeleni Đokić plaketa "Žanka Stokić"

Autor:

08.11.2016 21:50

Foto:

Foto:



Dramskoj umetnici Jeleni Đokić dodeljena je plaketa "Žanka Stokić" za najbolje glumačko ostvarenje 15. Pozorišnih svečanosti "Žanki u čast", koje se održavaju u Rabrovu.

Ona je nagrađena za lik Blanš Diboa u predstavi "Tramvaj zvani želja" Zvezdara taatra iz Beograda, a odluku je doneo umetnički savet koji su činili glumac i reditelj Toma Kuruzović, magistar primenjenih umetnosti Bojan Veljković i istoričar umetnosti Ljiljana Jović.

-Izvrsnom glumom Jelena DJokić bila je posrednik izmedju publike i tragičnih odnosa porodice savremenog društva uz sve što ona podrazumeva - nasilje u porodici, zlostavljanje, duhovnu bedu i materijalnu nemaštinu, prenoseći snažan glas lika neuklopljenog u sredinu koja ne prepoznaje lepotu, tananost i duhovnost", kaže se u obrazloženju odluke.

Đokić je, prema mišljenju članova umetničkog saveta, veoma uverljivo dočarala širok dijapazon karakternih crta i emocija upečatljivog lika, kao i da je izrazito dramatičnim momentima, sa lakoćom, kroz čitav komad svojom snagom i glumačkom ubedljivošću plenila scenom.

Udruženje građana "Žanka Stokić" već 15 godina organizuje u Rabrovu, rodnom mestu Žanke Stokić, Pozorišne svečanosti "Žanki u čast", festival malih pozorišnih formi, koji čuva od zaborava lik i delo velike srpske glumice.

Plaketa "Žanka Stokić" biće uručena Jeleni Đokić 23. novembra nakon predstave "Tramvaj zvani želja", na sceni Zvezdara teatra u Beogradu.

Komentari. (0)

Loading