Ovacije u Beču: Film Jesen samuraja oduševio publiku

Autor:

26.11.2016 17:36

Foto:

Foto:"Jesen samuraja", najgledaniji domaći film ove godine koji je do sada u Srbiji pogledao više od 170.000 ljudi, premijerno je prikazan u bečkom bioskopu „UCI Mileniumsiti”, u čak tri sale.

Oko 1.300 ljubitelja srpske kinematografije imalo je priliku da uživa u novom srpskom filmu, koji je izmao osmeh i aplauz u bečkom bioskopu, u čiji je redovan repertoar ušao.

Na kraju filma bečkoj publici poklonili su se protagonisti glumci Marija Jovanović, Slaviša Čurović, kao i miljenik publike osmogodišnji Petar Novićević, te producent Marko Paljić i kompozitor Marko Kon.

Čurović je, u razgovoru sa publikom, kazao da je ponosan što je bio deo ovog projekta, koji je nešto jedinstveno u istoriji srpskog filma.

Producent Paljić je naglasio da se radi o filmu koji do sada nikada nije rađen na našim prostorima, a to je film o borilačkim veštinama.

- Imali smo ozbiljnu sreću da su sa nama radili najveći svetski kaskaderi koji su radili 'Troju' i 'Nemoguću misiju'. Sve to ne bi bilo moguće da Petar Strugar nije godinu i pod dana trenirao sve moguće borilačke veštine. Pri tom godinu i po dana on je imao stalni fitnes trening i pokazao da naši glumci mogu što i američki - kazao je Paljić.

Film je, kako je dodao, počeo da se sprema dok je ekipa bila na turneji sa prethodnim ostavrenjem „Malim Budom”, i mislilo se da će Strugar „izaći i uraditi 20 sklekova” i da će biti spreman za novu ulogu, ali da to nije bilo baš tako.

- Suočili smo se sa nečim što nikada do sada nismo radili. Imali smo priliku i sreću da radimo sa kamerom i setom objektiva sa kojima se rade najveći holivudski filmovi i blokbasteri - dodao je Paljić.

 

Kon je preneo da je za filmsku muziku koristio motive iz 80-tih godina muziku koju smo tada voleli u bivšoj Jugoslaviji, ali da je obrada bila na način kako se sećamo te muzike, kako je ostala u našim glavama.

Takođe se i on osvrnu na glavnog glumca Petra Strugara, dodajući da „nije jeo ništa”, to jest godinu i po dana, spremajući se za film, jeo samo belo pileće meso i zelenu salatu, što nije bilo lako.

Kada je reč o Aci Lukasu, koji ima ulogu u filmu, Kon je objasnio da mu je u ranim razgovorima palo napamet da se estradni umetnik pojavi u filmu, a sreća je bila da se Lukasu dopao „Mali Buda”, pa je odmah prihatio poziv.

Najmlađi član filmske ekipe Petar Novićević vidno je bio oduševljen prvim boravkom u Beču, kao i kako ga je bečka publika prihvatila.

On je kazao da mu prija kada ga publika voli i da voli da deli autograme i da se slika.

Na kraju razgovora sa publikom protagonisti su napravili „selfi” sa publikom, sa kojom su se kasnije i posebno slikali, prenosi Tanjug.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading