Dobre vibracije EKV magije oživljavaju puls Beogradu

Autor:

16.12.2016 22:09

Foto:

Foto:



U Konceptu 45.0 predstavljen je projekat EKV Reload kao rezultat saradnje Mascoma, Koncepta 45.0, Nešović Fine Arts inicijative i štamparije Vizartis sa umetnikom Vukom Vidorom.

EKV Reload ima za cilj da oživi EKV estetiku kroz savremeni izraz i predstavi je kao konceptualni umetnički projekat u kojem su učestvovali fotografi, režiseri, slikari i dizajneri.

Pored toga što su bili jedna od najuspešnijih i najuticajnijih grupa na prostoru bivše Jugoslavije i Balkana, EKV su bili i autentičan kulturološki fenomen čije stvaralaštvo prepoznajemo kao deo urbane kulturne baštine koja predstavlja obeležje jednog vremena.

Povodom projekta EKV Reload Vuk Vidor osvrnuo se na uticaj i značaj EKV-a:

Sa današnje distance može se reći da je Jugoslavija umrla kad i njen Rock' n' Roll. Novi talas je doveo i odneo zadnje i najbolje predstavnike iskonskog domaćeg električnog zvuka. Ekatarina Velika su bili naš U2, naš Simple Minds, i pre svega naše ogledalo svih tih godina. Njihov uticaj je ogroman i tek treba da probudi nove želje i inspiriše nove klince da grabe gitare i njima pišu našu novu muzičku istoriju.

U Konceptu 45.0 u prodaji su originalne potpisane grafike Vuka Vidora u ograničenom tiražu od 50 komada, kao i majice sa printovima grafika i remasterizovano izdanje poslednja četiri albuma grupe: Ljubav (1987), Samo par godina za nas (1989), Dum Dum (1991), Neko nas posmatra (1993). Vizuelni identitet omotima albuma dao je takođe i Vuk Vidor, koji je sarađivao sa grupom EKV i na prvim izdanjima.

Komentari. (0)

Loading