Lazanje svi vole: Lea Kiš koristi tajni sastojak za pripremu ovog jela

Autor:

04.02.2025 13:02

Foto: Freepik/relineo

Foto: Freepik/relineo

Recept Lee Kiš za lazanje je izuzetan



Voditeljka Lea Kiš godinama je jedno od omiljenih TV lica u Srbiji, ali osim televizijske karijere, poznata je i kao strastvena kuvarica. Specijaliteti koje priprema oduševljavaju njenu porodicu i prijatelje, a posebno je poznata po specijalitetu iz italijanske kuhinje, lazanjama.

Recept Lee Kiš za lazanje pokazao se kao izuzetan, ako je suditi prema utiscima srećnika koji su okusili voditeljkine lazanje. Nesumnjivo je da su baš Leine lazanje osvojile mnoga srca.

Ata Images

 

Lea koristi svaki trenutak da okupi drage ljude i pripremi im nezaboravne obroke, a njen recept Lee Kiš za lazanje posebno se izdvojio.

Tajna njenog jela krije se u posebnoj kombinaciji sastojaka, naročito jednog začina, kao i u ljubavi s kojom ih priprema. 

Pročitajte Slavlje u domu Lee Kiš, novembar doneo radost! Ćerka Sara podelila prelepu fotografiju

Koliko je recept Lee Kiš za lazanje poseban uverićete se čim pročitate sastojke koje voditeljka koristi za njihovu pripremu.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • origano
  • suvi začin
  • kari
  • sveže testo za lazanje ili kratko obarene standardne kore za lazanje
  • 2 paradajza

Za bešamel sos:

  • 500 ml mleka
  • 2 kašike brašna
  • 200 g kačkavalja
  • 1 jaje

Na zagrejanom ulju prodinstajte seckani crni luk dok ne postane staklast, zatim dodajte mleveno meso i propržite ga dok ne promeni boju. Dodajte origano, suvi začin i kari začin po ukusu, pa sve dobro sjedinite.

U drugoj posudi pripremite bešamel sos tako što ćete brašno i narendani kačkavalj umutiti u mleku, a kada proključa, dodajte celo jaje uz neprestano mešanje. 

Freepik/creativepack

 

Kada su sastojci pripremljeni, u vatrostalnu posudu stavite sloj sosa, kore, meso, bešamel i tako dok ne utrošite sastojke. Završni sloj bešamela pospite rendanim kačkavaljem i preko možete položiti kolutove paradajza. Lazanje pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°oko 30 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu pokoricu.

Recept Lee Kiš za lazanje garantuje savršen spoj ukusa koji će obradovati sve ljubitelje italijanske kuhinje. Isprobajte ove lazanje i uživajte u bogatom i kremastom obroku!

Komentari. (0)

Loading