Recepti

Slatka rapsodija koja će vam zagolicati i nepca i maštu: Recept Jelene Gavrilović za tiramisu s jagodama

Autor:

27.01.2025 12:00

Foto: M.M./ATAImages, Unsplash

Foto: M.M./ATAImages, Unsplash

Recept Jelene Gavrilović za tiramisu s jagodama



Jelena Gavrilović jedna je od naših najlepših, ali i najzgodnijih glumica. Sa tako savršenom linijom bez problema bi mogla da šeta i modnim pistama. No, uz zdrav način života, održavanje vitke figure nije veliki problem.

Iako pazi na ishranu, postoje neki mali slatki grehovi kojima ne može da odoli. Među njima je i čuveni italijanski kolač. Recept Jelene Gavrilović za tiramisu s jagodama idealno rešenje za sve sladokusce koji ne vole da provode mnogo vremena u kuhinji.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Gostujući u emisiji „Praktična žena“, popularna glumica otkrila je kako pravi kolač, koji u njenoj režiji uvek ispadne fantastično. Za celu pripremu nije potrebno više od pola sata.

Sastojci: 2 jaja, 300 g seckanih jagoda, 125 g šećera u prahu, 450 g maskarpone sira,
300 ml slatke pavlake, sok od pola limuna, nekoliko kašika ruma, 300 ml instant kafe, pakovanje piškota.

Pročitajte Ovakav koh još niste probali! Goca Tržan na poseban način priprema poslasticu koju svi volimo

Odvojite belanca od žumanaca. Belanca mutite sa polovinom pripremljene količine šećera i sokom od limuna dok ne dobijete čvrst sneg.

Shutterstock

 

U drugoj činiji umutite žumanca sa ostatkom šećera, dodajte sir, pa zatim nemućenu slatku pavlaku. Na kraju dodajte umućena belanca i sve lagano umešajte varjačom.

Pre nego što počnete da ih ređate, piškote umočite u kafu koju ste pomešali s rumom.

Pročitajte Napitak sa ukusom omiljenog deserta - Da li ste probali tiramisu kafu?

Na dno posude stavite malo krema, poređajte piškote, zatim jagode, pa premažite kremom i ponovite postupak. Od ove količine sastojaka trebalo bi da dobijete kolač na dva sprata.

Shutterstock

 

Na kraju tiramisu premažite slojem krema, pa dekorišite mrvicama čokolade ili kakao prahom. Poslasticu dobro ohladite i poslužite sečenu na veće kocke.

Ukoliko ne preferirate voće, možete da napravite klasičnu varijantu, bez jagoda.

 

Komentari. (0)

Loading