Recept

Najbolji recept za pljeskavice bez mesa, idealno za vreme posta

Autor:

29.03.2024 11:01

Foto: Photo by LikeMeat on Unsplash

Foto: Photo by LikeMeat on Unsplash

Posne pljeskavice nikad nisu bile ukusnije



Uskrs ili Vaskrs, jedan od najvećih hrišćanskih praznika samo što nije. Mnogi vernici uveliko poste, a kako vreme odmiče ideja za ukusne recepte polako ponestaje.

Ukoliko volite pljeskavice pronašli smo posni recept koji će biti odlična zamena za meso.

Photo by Howard Bouchevereau on Unsplash

 

Posne pljeskavice - sastojci:

- 1 supena kašika mlevenog lanenog semena + 3 supene kašike vode

- 1-2 srednja batata
- 1 konzerva leblebija (300-400 g)
- 1 luk
- začini (so, biber, majčina dušica, slatka paprika, beli luk u granulama)

Priprema posne pljeskavice:

Pomešati laneno seme sa vodom i ostaviti sa strane.

Pročitajte 5 najboljih posnih recepata iz kuhinje Jelene Đoković, da uživa cela porodica

Skuvati batat, a za to vreme viljuškom usitniti leblebije. Ukoliko stavite u blender, izgubi se tekstura i bude kao humus.

Malo popržiti luk, batat usitniti i sve sastojke pomešati zajedno dok se ne sjedine. Ostaviti u frižideru 30 minuta, pre oblikovanja, začine birate po ukusu. Peći na ulju i to je to.

Imate ukusan recept za posne pljeskavice.

Prijatno!

Komentari. (0)

Loading