Ceca Bojković
Sladak ukus tradicije: Ovom milanskom specijalitetu ni Ceca Bojković ne može da odoli
21.03.2024 15:05
![](https://www.gloria.rs/data/images/2024-03-21/136001_svetlana-ceca-bojkovic-recept-foto-vukica-mikaca_f.jpg?v=1711031572)
Foto: Vukica Mikača za Gloriju
Omiljeno jelo Cece Bojković oduševilo domaćice, evo kako se priprema
Svi koji poznaju Cecu Bojković reći će vam bez mnogo razmišljanja da je domaćica kakva se samo poželeti može, a renomirana glumica odlično se snalazi i u kuhinji.
Omiljeno jelo Cece Bojković, osobuko, tradicionalni je milanski specijalitet koji će već pri prvom zalogaju probuditi sva vaša čula.
Vukica Mikača za Gloriju
– Volim da spremam osobuko. To je istesterisana teleća kolenica. Volim da je začinim biberom i solju i bacim na vreli puter.
Pročitajte Iz kuhinje Seke Aleksić stiže predlog za posnu poslasticu, nećete odoleti (foto)
Na vatri se stisne njena srž, a okolo je meso. Pustim je da ogrezne u vodi i belom vinu, pa je na tihoj vatri pečem sat i po vremena.
Kao prilog obarim krompir sa mnogo peršuna i na kolenicu dodam listiće putera.
Moji prijatelji kažu da odlično spremam osobuko i uvek ga služim sa salatom od rukole ili zelenom salatom.
Ne konzumiram jela koja podižu holesterol, ali nisam vegetarijanac, niti robujem makrobiotici - rekla je glumica, a prenosi glossy.
Sastojci
juneći stek
maslinovo ulje
crveni pasulj
krompir
parmezan
biber
Omiljeno jelo Cece Bojković se ovako priprema
Marinirani juneći stek premazati puterom, špikovati ruzmarinom, posoliti, pobiberiti i peći po sedam minuta sa svake strane na zagrejanom grilu da bi bio srednje pečen.
Pročitajte Uz ovo preukusno jelo Miloša Bikovića nema šanse da se ugojite, evo i recepta
Servirati stek preliven maslinovim uljem i ruzmarinom, gustim crvenim pasuljem, krompirom zapečenim sa parmezanom.
Komentari. (0)