Recept

Kad muškarac zasuče rukave u kuhinji: Pasulj Milana Kalinića vraća u detinjstvo, recept je veoma lak

Autor:

04.02.2024 16:45

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Recept Milana Kalinića za pripremanje pasulja vraća u detinjstvo, pravi je vojnički



Milan Kalinić, osim što je vanserijski glumac i komičar, pokazao je i dokazao da se odlično snalazi i u kecelji.

Naime, glumac je bio učesnik humanitarne emisije "Na večeri kod", gde je demonstrirao kako se priprema recept Milana Kalinića za pasulj, onaj pravi, starinski.

screenshot you tube, na veceri kod

 

– Ja sam oduvek voleo pasulj, a ko je bio u vojsci zna o čemu pričam. U vojsci sam uvek bio gladan, a kad dođe pasulj, kao prvo dobiješ ga puno, na pasulju se ne štedi.

Pa, onaj hleb kad umačeš u pasulj, milina. U pasulju se uživa uvek, da li u vojsci, da li u ova mirnodopska vremena – prisećao se Milan kroz osmeh vojničkih dana.

Recept Milana Kalinića za vojnički pasulj pročitajte u nastavku

Sastojci:

- šareni pasulj

- suva rebra

- crni luk

- šargarepa

- beli luk

- crvena paprika, mešavina začina

screenshot you tube, na veceri kod

 

Pročitajte Ni Nole ne može da im odoli - Čokoladni mafini po receptu Saške Đoković omiljeni su desert cele porodice

Priprema:

Dobro oprati rebra i pasulj, prokuvati u dve, tri vode, procediti, a potom kuvati.

Kada je pasulj na pola kuvanja, dodati mu seckan crni luk, beli luk i šargarepu.

Sve to posle dva sata kuvanja posoliti, začiniti mešavinom začina i zapržiti.

printscreen youtube na večeri kod

 

Zaprška:

U vrelo ulje dodati kašiku brašna i pola kašike crvene, slatke, mlevene paprike.

Propržiti nekoliko sekundi, a zatim u to dodati šoljicu hladne vode.

Kada proključa, sipati zapršku u pasulj koji ključa, a potom ga kuvati još nekoliko minuta.

Komentari. (1)

Loading
V.A.Laki

05.02.2024 13:10

Чорба-пасуљ и ребарца сува, Милан је кува - да те Бог сачува !