La Cucina & Vino

La Cucina & Vino! Najnoviji broj najpoznatijeg gastronomskog magazina u prodaji

Autor:

25.12.2023 17:16

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Najnoviji broj magazina La Cucina & Vino je u prodaji



UN ITALIANO VERO

"Buongiorno Italia col caffè ristretto, Buongiorno Italia, gli spaghetti al dente..." pevao je Toto Cutugno u svom najvećem hitu "L'Italiano".

Nažalost, legendarni pevač nas je napustio ove godine 22. avgusta u osamdesetoj godini, ali ova pesma će ostati nezvanična himna svih nas kojima je Italija na srcu. "I ristretto, i spaghetti al dente", i mnogo toga još.

Ne bih da vas lažem, niti da preterujem, ali ovaj broj najlepšeg magazina rađen je sa posebnom notom emocije. Sigurno je da je na to uticali ružnoća događaja koji su "spopali" našu planetu i brojne nedužne ljudske žrtve.

Shutterstock

 

Kako ostati normalan pitanje je koje nas sve muči, a mi smo pokušali da naše oružje u toj borbi bude ljubav. Ljubav prema porodici, prijateljima, svoj deci sveta, ali i prema svima vama, nama nepoznatima, kojima je naš magazin u srcu.

Kada se spomenu ljubav i Italija u istoj rečenici, asocijacija je mnogo. No, mi smo odlučili da posetimo Veronu, grad Romea i Julije, obišli smo restorane, probali "risotto con vino", uz čašu Amaronea. Fernando Natale nam je otkrio recept za čokoladna srca, koja pravi u svojoj poslastičarnici u Lećeu od 7. do 14. februara u slavu Dana zaljubljenih.

Shutterstock

 

Zatim smo spojili mortadelu i sir pekorino koji svoju ljubav svakodnevno iskazuju jedno drugom među kriškama tople fokače. A sigurno će se složiti i u raženom alpskom hlebu iz Valle d'Aoste.

Kad smo već kod Alpa, uživaćete u reportaži iz Alta Badije, kraljice Dolomita, a za one koji već sada planiraju letovanje, donosimo vam deset razglednica sa ostrva Elbe ili, kako ga još zovu, Toskane na moru.

Shutterstock

 

Ljubav jednog plemića i siromašne pekarke zaslužna je za izum najpoznatijeg slatkog hleba – panetonea. Uz panetone će vam najviše prijati mehurići, te vam predstavljamo regiju Franciacorta, gde se penušava vina prave po metodi kojom se pravi šampanjac.

Da bi vam bilo toplo oko srca i u ovom hladnom periodu, pripremili smo tople napitke po receptima italijanskih majstora, a donosimo vam i predloge kako da provedete vikend u Torinu. Februar je mesec kada se cela Italija, a i dobar deo sveta sjati u Veneciju na tradicionalni karneval. Mi vam, iz prve ruke, predstavljamo manje poznata mesta gde se sjajno jede i gde se toče odlična vina.

U Kuvaru, po običaju, čekaju vas sve sami specijaliteti, a moći ćete da se uverite kakav slatki zalogaj je Zuppa Inglese i da napravite Peruginu, čokoladnu poslasticu iz italijanske prestonice čokolade.

Shutterstock

 

 

Vest da slavni "chef" Jamie Oliver otvara Italian restoran u Beogradu  silno nas je obradovala, a da biste znali šta možete očekivati od ovog simpatičnog Britanca, ispričali smo vam kako nam je bilo u "Jamie's Italian" u Budimpešti.


I za kraj, uz najlepše želje u Novoj godini, neka i vaše oružje bude ljubav. Sigurni smo da će vam biti uzvraćena, kao što smo sigurni da se ponovo vidimo na proleće u najlepšem magazinu. Jer, Italija.

Lasciatemi cantare

Perché ne sono fiero

Sono un italiano

Un italiano vero

Svetislav Stojanović

 

Komentari. (0)

Loading