Plan ishrane

Želite preplanuli ten na bezbedan način? Jedite ove namirnice, svi će se okretati za vama

Autor:

12.06.2023 11:00

Foto: Unplash

Foto: Unplash

Preplanuli ten na bezbedan način možete postići uz pomoć ovih namirnicaUkoliko uskoro planirate odlazak na letovanje verujemo da želite da dobijete preplanuli ten koji najefikasnije prikriva sve nesavršenosti na koži, a neretko čini i da izgledamo nekoliko kilograma mršavije.

Istina je da dugotrajno izlaganje sunčevim zracima nije nešto što bi vam bilo koji lekar preporučio, ali uz odgovarajuću zaštitu, mudro sunčanje i konzumiranje pojedinih namirnica, dobićete idealnu boju na bezbedan način. 

Unplash

 

Voće

Mango je bogat vitaminom A. Ovo pomaže vašoj koži da dobije preplanuli ten privlačeći sunčeve zrake, što će vam dati poseban sjaj. Tu takođe spadaju breskve i dinje.

Pročitajte Jedite tačno u ovo vreme i kilogrami će se istopiti

Lubenica ne samo da sadrži dobar vitaminski sadržaj, već je i puna vode, što je važno kada izlažete svoje telo suncu. Voda pomaže u hidrataciji vaše kože. Vitamini B koji se nalaze u lubenici takođe povećavaju sposobnost vaše kože da tamni.

Unplash

 

Povrće

Sirova šargarepa, koja je bogata karotenom, odlično je povrće ako želite da dobijete lep ten. Sadržaj beta karotena u šargarepi pretvara se u vitamin A koji štiti kožu od opekotina od sunca i snabdeva nas hranljivim materijama.

Karoten takođe pomaže u proizvodnji melanina, pigmenta koji potamni vašu kožu kad se sunčate. To je uobičajeni sastojak u proizvodima za samopotamnjivanje. Drugo povrće poput paprike, tikvice ili paradajza takođe može da pripremi vašu kožu za sunčanje.

Unplash

 

Jaja

Jaja su bogata vitaminima A, B, D i E. Žumanca sadrže revitalizujuće hranljive materije poput vitamina B6 i omega-3 i omega-6 masnih kiselina, koje dobro pripremaju kožu za sunce i preplanuli ten.

Pročitajte Provereno skida kilograme - Ova dijeta daje najbrže rezultate, tajna je u jednoj namirnici

Namirnice koje se peku na roštilju mogu pomoći da se povećaju prednosti vašeg preplanulog tena sve dok ih pravilno spremate. Meso i ribu namažite maslinovim uljem, crvenim vinom, soja sosom ili balzamiko sirćetom da biste „ojačali“ preplanulost.

Unplash

 

Klonite se citrusa, peršuna i potočarke jer ove namirnice bi mogle negativno da utiču na vaše pokušajte da pocrnite.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading