Jednostavno, a ukusno: Napravite savršenu marinadu za belo meso, potrebno vam je samo 5 minuta

Autor:

02.06.2023 12:55

Foto: Unplash

Foto: Unplash

Recept za marinadu ćete isprobati već danas



Želite da okupite prijatelje, ali ne znate kako da pripremite marinadu za tili čas? Ne brinite, imamo pravo rešenje za vas. 

Ukoliko ste ljubitelj mesa sa roštilja, spremili smo za vas recept za marinadu koja će sasvim sigurno zadovoljiti vaša nepca. Kakvi god da su vam afiniteti kada je hrana u pitanju, sigurni smo da ćete biti oduševljeni već prilikom uzimanja prvog zalogaja. 

Unplash

 

Ova marinada se sprema za 5 minuta, a samo meso za 10-15 minuta, međutim trik je u "kupanju" pilećeg mesa u marinadi celih 8 sati. Ovaj korak ne smete preskočiti ni u kom slučaju. 

Sastojci:

1 do 2 kašike jabukovog sirćeta
2 do 3 kašičice suvog bilja, kao što su timijan, origano, ruzmarin ili izmrvljeni lovorov list
1 do 2 kašike senfa, celog zrna ili dižon
1 do 2 kašičice belog luka u prahu,
opciono 1/4 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
So i sveže mleveni crni biber
4 komada pilećih prsa bez kostiju i kože

Pročitajte Domaći sladoled od vanile - Priprema nikad jednostavnija, ukus savršen

Priprema:

Stavite sirće, bilje, senf, prah belog luka i ako koristite ulje u veliku plastičnu kesu koja se može ponovo zatvoriti. Zatvorite kesu i protresite da se svi sastojci sjedine.

Otvorite kesu, ubacite pileća prsa u nju.. Zatvorite i protresite kesu da se ravnomerno obloži. Ovakva piletina može biti zamrznuta i do dve nedelje. Odmrznite u frižideru preko noći ili nakon 8 sati mariniranja upotrebite.

Zagrejte roštilj ili tiganj. Kada se roštilj zagreje, pecite piletinu oko 4 minuta po strani, ili dok se ne ispeče. Takođe možete peći odmrznutu piletinu u rerni zagrejanoj na oko 200 stepeni C 15 minuta, ili dok se ne ispeče.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading