Recept

Ne bacajte: Ostatak hrane od Uskrsa možete iskoristiti za preukusan obrok (foto)

Autor:

18.04.2023 15:59

Foto: Photo by Gor Davtyan on Unsplash

Foto: Photo by Gor Davtyan on Unsplash

Recept za složenac od jaja i krompira će vas oduševiti



Sada kada su uskršnji praznici za nama, ostalo je mnogo hrane i pitanje šta uraditi sa njom? 

Ukoliko ste i vi među onima koji ne vole da bacaju hranu, imamo za vas idealan predlog kako je iskoristiti.

Pročitajte Može i ovako - Sloboda Mićalović pokazala kako provodi Uskrs, fotografija će vas oduševiti

Shutterstock

 

Na našem meniju našao se takozvani složenac od krompira i kuvanih jaja. Ovo je kaloričan i ukusan obrok koji će obožavati pravi gurmani.

Za pripremu ovog jela trebaće vam:

 

  • 1kg obareni krompir
  • 300-350grama suhomesnatih proizvoda
  • 4 kuvana jaja
  • 4 kisela krastavčića
  • 200-250grama sira
  • 1 paradajz
  • 50gr maslina

Pročitajte Posni gulaš? Ništa lakše, Ena Popov zna i kako (foto)

youtube printscreen

 

Preliv:

  • 4 jaja
  • 150ml mleka
  • 50ml ulja

Priprema: Skuvan krompir stavite u vatrostalnu činiju, preko njega stavite sitno seckano suhomesnato, potom par kvanih jaja i sir, a onda opet krompir, jaja, sir, slaninu, pa opet krompir, kisele krastavčiće, masline paradajz. Sve preliti sa izmešanim jajima, mlekom i začinima. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 25-30 minuta.

Prijatno!

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading