Seka Aleksić

Idealna praznična poslastica: Seka Aleksić bez ove torte ne može da zamisli Uskrs (foto)

Autor:

07.04.2023 20:11

Foto:

Foto:

Torta Seke Aleksić oduševila, ovaj recept morate isprobati



Seka Aleksić i njen suprug Veljko Piljikić poznati su kao veliki vernici, pa se u njihovom domu svaki praznik priprema i dočekuje sa radošću. 

Pevačica je takođe poznata kao vrsna kuvarica koja uživa da priprema obroke za svog supruga i sinove Jakova i Jovana, a kada su ovakve prilike uvek im spremi nešto posebno.

Pročitajte Želi da osnaži žene - Seka o projektu o vantelesnoj oplodnji, jedino bi na ovo pristala

Andreja Damnjanović

 

Na Sekinoj uskršnjoj trpezi svake godine tradicionalno se nalazi "šargarepa torta", a jednom prilikom podelila je recept.

Sastojci za koru:

4 jaja, 250 gr šećera, 180 gr rastopljenog maslaca, 60 ml ulja, 2 kašičice arome vanile, 300 gr brašna, 400 gr očišćene šargarepe, 1 prašak za pecivo, 1 kašičica cimeta, 1/2 kašičice soli.

Pročitajte Slavlje u domu Seke Aleksić - Divan dan, Jovanu rođendan

Photo by Steward Masweneng on Unsplash

 

Sastojci za fil: 400 ml krem sira, 200 ml slatke pavlake, 180 ml kisele pavlake, 120 gr šećera u prahu.

- Umutiti prvo jaja, pa dodavati redom ulje, maslac, šećer, vanilu, a potom pomešane sve praškaste satojke - brašno, prašak za pecivo, cimet, so. 

Na kraju se dodaju šargarepe, sve se dobro promeša, izlije u pleh sa papirom za pečenje i peče u unapred ugrejanoj rerni na 180 stepeni. 

Pročitajte Posni gulaš? Ništa lakše, Ena Popov zna i kako (foto)

Photo by Cristina Matos-Albers on Unsplash

 

Potrebno mi je oko sat i po da ga ispečem, a verovatno u širem plehu treba manje. Zatim za fil umutiti pavlaku i krem sir, dodati šećer, dobro sjediniti i filovati ohlađenu koru. 

Služiti hladno, još je lepša kad ostoji dan, dva - poručila je Seka, te opisala kako izgleda Uskrs u njenom domu.

- Navikli smo da praktikujemo naše rituale i zaista uživamo u prazničnim danima. Na Veliki petak farbaju se jaja u kući, a ovog puta je kroz moje ruke prošlo 80 komada.

Pročitajte Ukusan obrok za uskršnji post - Jelena Đoković oduševila receptom od samo tri sastojka (foto)

Instagram

 

Svaki put povećavam broj. Kao i prethodnih godina, i ove će mi doći dečaci i devojčice iz komšiluka. Pošto stalno zovu drugare iz drugih ulica, svake godine se povećava broj za deset jaja.

Očekujem dosta dece, prošle godine ih je bilo mnogo na kapiji. Oni zvone i zvone, a ja im prethodno pripremim poklone i čokoladice, tako da znaju šta ih očekuje, pa uvek dođu sa kesama.

Volim decu i uživam da im udovoljavam, a u našoj ulici ih baš ima dosta. Ma klinci mi svaki dan zvone na kapiju i stalno nešto zapitkuju. Neka ih - ispričala je pevačica tada za Kurir.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (2)

Loading
Zorana

09.04.2023 07:43

Lepo je ako je stvarno tako humana jer mniga deca nemsju ono sto imaju njena deca a i jaze se ako das vratice ti se

Djurdja Lazic

09.04.2023 21:21

Lepo bas..al od kad Seka slavi katolicki uskrs ?😊