Recepti

U susret najluđoj noći: Najbolji lek sa mamurluk, odlazak na posao neće biti problem

Autor: Gloria.rs

17.12.2022 16:00

Foto: Photo by Kelsey Chance on Unsplash

Foto: Photo by Kelsey Chance on Unsplash

Lek za mamurluk svi žele da znaju, naročito ako posle lude noći i dobrog provoda mora da se ide na posaoMamurluk može biti gadan podsetnik na ludu noć, ali se za njegovo ublažavanje pobrinula majka priroda. Za lečenje mamurluka najbolje je konzumirati određenu vrstu hrane koje će pokrenuti detoksikaciju tela. Sledeće namirnice su najbolje za smirivanje mamurluka i svih neprijatnosti koje nosi sa sobom.

Banane kao lek za mamurluk

Kalijum i magnezijum su minerali koje alkohol alarmantno ugrožava u telu. Stoga je banana, bogata ovim mineralima, odličan način za njihovo vraćanje. Banana isto tako pomaže za smirivanje stomaka i smanjuje osećaj nadutosti.

Pročitajte Lek za mamurluk - Kisela čorba okrepljuje organizam

Photo by Giorgio Trovato on Unsplash

 

Ovsene pahuljice

Alkohol ima diuretski efekat, što znači da može da liši telo važnih vitamina. Ovas je bogat vitaminom B, a dobar je i za vašu jetru, kao i za raspoloženje. Ovas takođe neutrališe nivo kiseline u telu i apsorbuje štetne toksine. Još jedna od prednosti je to što podiže nivo šećera u krvi.

Kokosova voda leči mamurluk

Ova namirnica je puna elektrolita, koji su veoma potrebni telu kada pati od mamurluka. Za razliku od sportskih pića, koja takođe imaju elektrolite, kokosova voda nije gazirana, što je zdravije.

Pročitajte Krastavac protiv mamurluka

Photo by Tijana Drndarski on Unsplash

 

Đumbir

Đumbir pomaže da se izborite sa osećajem mučnine i problemima sa stomakom izazvanim alkoholom. Najbolje ga je konzumirati u prirodnoj formi, ali ako vam je ukus isuviše jak, možete ga narendati u vruću vodu ili voćni sok.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading