Ivana Dudić: Težak razvojni put osvedočene čokoholičarke

Autor:

17.02.2019 15:43

Foto:

Foto:Dok gleda specijalizovane TV kanale o kulinarstvu, mlada glumica Ivana Dudić ima utisak da slavni kuvari s lakoćom spremaju najsloženija jela, zbog čega je i ona pripremu hrane počela da doživljava kao umetnost

Glumica Ivana Dudić (27) priznaje da najradije konzumira slatkiše, a da zbog brojnih obaveza često zaboravi da obeduje. Kolege i prijatelji kritikuju je što u pauzama tokom snimanja serija i filmova ne misli na hranu, već uglavnom ponavlja tekst i svoje scene.

Ivana Dudić: Glasam za “no makeup” izgled

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ivana Dudic (@dudicivana) дана 2. Апр 2014. у 1:57 PDT

- Mogla bih da živim na slatkišima. Omiljeni su mi oni koji sadrže crnu čokoladu. Ozbiljan sam čokoholičar, a u zamrzivaču uvek imam bar jedno pakovanje sladoleda, jedem ga i zimi i leti. Volim i rozen tortu, ali samo onu koju pravi moja tetka. Dobijem je jednom godišnje i to je za mene pravi praznik.

TEŽAK RAZVOJNI PUT

Kulinarski zanat učila je kod mame Nene, za koju tvrdi da je pravi mađioničar u kuhinji.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ivana Dudic (@dudicivana) дана 6. Апр 2014. у 6:38 PDT

- Pošto imamo kuću na moru, u Bokokotorskom zalivu, stalno nam dolaze gosti i uvek je gužva, a sve te ljude treba nahraniti, pa mama sprema svašta u velikim količinama. Odmalena sam bila uz nju i tako sam i zavolela kuvanje. Komplikovana je, drži se principa: “Moja kuhinja, moja pravila”, pa sam je često samo gledala kako radi, ali u pojedinim situacijama i asistirala joj kod pripreme hrane. Njeni saveti su dragoceni, tačno zna kako se koje povrće seče ili kako se pravilno koriste začini. Često su nam na stolu razne vrste riba i morskih plodova, koje inače veoma volim. Jednom sam u Napulju jela toliko dobre škampe na buzaru sa umakom od putera da sam ih posle stalno pravila i jela po čitav dan.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ivana Dudic (@dudicivana) дана 14. Окт 2015. у 5:23 PDT

Prve praktične radove kraj šporeta radije bi da zaboravi. Savladavanje omiljenog, italijanskog gastronomskog nasleđa započela je spremanjem lazanja.

Ivana Dudić: Rajska oaza na dohvat ruke (foto)

- Pitala sam se kud sam krenula baš od najkomplikovanijeg italijanskog jela. Delovalo mi je kao da nikad neću naučiti njegovu pripremu. Prevarila sam se. Posle nekoliko puta toliko sam se izveštila da danas lazanje spremam veoma lako. Pored italijanske, sviđaju mi se i arapska i japanska kuhinja. Obožavam falafel i cepkana mesa, a na sušiju bi mogao da mi se zasniva jelovnik. Kad sam bila mala, uopšte nisam imala želju da okusim nešto novo, ali se to sada promenilo, znatiželjna sam, interesantno mi je da upoznajem nova jela i gastro tradiciju drugih kultura.

Začine smatra najvećim saveznicima svakog kulinara. Oni su alhemijska formula pomoću koje hrana postaje umetnost.

Ivana Dudić: Magijom do dečka

- Najviše volim začinsku mešavinu koju mi mama donosi iz Švajcarske. Kari obožavam i često ga stavljam u jela, ume da obogati ukus hrane, baš kao i morski oraščić, koji odlično ide uz beli ili crveni sos za meso i podstiče da se svi sastojci lepo pomešaju i dođu do izražaja. I biber je fantastičan dodatak. Kuvanje mi je poput nekog plesa, uživam da gledam kulinarske TV kanale, deluje kao da svi ti kuvari plešu po kuhinji, sve je kod njih lako i jednostavno. Trudim se da se i ja tako ponašam kraj šporeta.

GLAD NA POSLU

Verujući kako bez mašte nema dobre predstave ili slasnog obroka, često improvizuje sledeći svoju intuiciju.

- Često izmišljam nova jela. Kad nešto vidim ili pročitam, trudim se da to modifikujem, prilagodim svom ukusu, dodam neki neobičan začin ili sastojak. I nisam veliki gurman, nemam običaj da zasednem pa da obedujem satima, to mi ne predstavlja užitak. Bliska mi je i srpska kuhinja, na prvom mestu su punjene paprike, a nedavno sam uz mamu naučila i kako se pravi kiseli kupus s kolenicom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ivana Dudic (@dudicivana) дана 20. Авг 2018. у 12:33 PDT

Povrće nikad ne sprema za sebe, ali se u restoranu ili kod nekog u gostima uvek opredeli za njega.

Gastronomska avantura Mine Lazarević: Majstor za pihtije i česnicu

- Bakin spanać i ćušpajz od šargarepe su neverovatni, to su jela na kojima sam odrasla, a nikad se ne setim da ih sama skuvam, ne znam zbog čega. Kad snimam, na setu nemam naviku da uzmem jabuku ili neku drugu voćku, samo pijem vodu i kafu da se održim u životu. Svesna sam da voće treba redovno konzumirati jer je zdravo, ali retko to radim. Jedino pravim smutije, najčešće od malina, sojinog mleka, manga, jabuke i pomorandže. Ili stavim samo maline i med i bude odlično, drži me sitom nekoliko sati.