Tijana Romić: Zašto bi nega bila rezervisana samo za žene?


Voditeljka Televizije N1 Tijana Romić figuru održava redovnim treninzima, koje smatra i vidom antistres terapije, sa sobom uvek nosi preparate za negu ruku i usana, a kako ne voli kad joj je kosa puštena, vezuje je u rep ili punđu

Nega

Nikada nisam imala veće probleme sa kožom lica pa se moja dnevna rutina nege sastoji iz dva koraka, čišćenja i hidriranja. Važno mi je da svako veče dobro očistim lice sapunom i vodom i nanesem bogat sloj kreme. Istu kremu koristim i ujutru, samo u manjoj količini. Poslednjih nekoliko godina, zbog teške šminke koju svakodnevno moram da stavljam, trudim se da bar jednom nedeljno uradim piling. Leti nanosim i kreme sa većim zaštitnim faktorom.

Neseser

Nisam od onih žena koje nose šminku sa sobom, ali uvek moram u torbi da imam nešto za negu usana i kremu za ruke, bez toga ne izlazim iz kuće.

Telo

Imam dvoje dece, uzrasta deset i šest godina. U prvoj trudnoći sam se ugojila više od 25 kilograma i nije to sve otišlo kad sam izašla iz porodilišta, kao što kažu. Onoliko koliko je telu potrebno da zaokruži proces trudnoće, toliko mu treba i da se vrati u prvobitno stanje, znači nekih devet meseci. Ceo život muku mučim da se ugojim, tako da mi skidanje kilograma nije predstavljalo problem, ali mislila sam da mi stomak nikada neće biti kao pre. Zahvaljujući kremama protiv strija i genetici nemam na telu vidljive znakove trudnoće i porođaja. Mada je sve to manje bitno kad kuća zamiriše na bebu.

Fitnes

Treniram dva-tri puta nedeljno, bez obzira na to koliko sam umorna, a često baš jesam, i to mi je jedna vrsta antistres terapije. Obožavam i masaže, ali nažalost retko nalazim vremena za njih. Svaka žena koja radi i ima dvoje dece zna kako je dan kratak da se završe sve obaveze.

Kosa

Moja frizerka vodi računa o tome šta mi od preparata stavlja jer se zbog posla često feniram. Nekada me je baš zabavljalo da pravim frizure i svašta sam od svoje kose umela da napravim, sada me nervira kada je puštena pa čim završim snimanje, vežem je u rep ili napravim punđu. Pošto sam prirodno tamnosmeđa, dok sam bila plava morala sam da se farbam na dve-tri nedelje. Sada sam i to sebi olakšala, kosa mi je tamnija, izvlačim pramenove, a kako nemam sede, to radim na tri-četiri meseca.

Parfem

Ne menjam često parfeme. Već godinama koristim samo Paco Rabanne Olympéa.

Muškarci i nega

Pozdravljam to što muškarci sve više vode računa o svom izgledu. Zašto bi nega bila rezervisana samo za žene? Mada sam mišljenja da bi i žene i muškarci prvo trebalo da odu kod zubara, svakodnevno koriste vodu i sapun, povedu računa o ishrani, redovno vežbaju i posećuju lekare, to su osnovi nege.

Autor: Gloria magazin/Mirjana Tasovac
Foto: Jakov Simović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi