Tera umor, bistri um i jača koncentraciju: Antistresni plan ishrane


Za oslobađanje od stresa i vraćanje tela i uma u harmoničnu ravnotežu nude se razne vrste terapija, više ili manje uspešne. Bečki lekar Hademar Bankhofer preporučuje antistresni plan ishrane podeljen u tri dela, tvrdeći da je izuzetno efikasan. Vezan je za određene satnice koje je lako ispoštovati.

Promenite život za samo 30 dana: Provereni vodič za topljenje masnih naslaga

– Između 16 i 17 časova pojedite porciju svežeg voća i jogurt. Jogurt povećava rezerve amino-kiselina triptofana i tirozina u krvi. Ove dva proteinska sastojka teraju umor, a bistre um i jačaju koncentraciju. Istovremeno, bakterije u jogurtu donose mir i harmoniju u stresom podrivenoj crevnoj flori.

– Oko 18 sati pojedite dve jabuke, grejpfrut, dve mandarine ili pomorandžu i tako obradujte organizam voćnim šećerom, dovoljnim da mozak proizvodi hormon sreće.

Najbolja voćna dijeta: Čisti telo, podmlađuje i topi 7 kg za 14 dana!

– Između 18 i 20 časova jedite dinstano povrće sa klicama soje. U povrću se nalazi antistresni mineral magnezijum, dok klice soje, zbog vitamina B, jačaju nerve. Neka se u jelovniku nađe i riba, jer njene belančevine pomažu da stres nestane.

I nauka potvrdila: Ovako izgleda idealna večera

– Alkohol ne bi trebalo da unosite 15 minuta posle jela. Kafa takođe ne pomaže u borbi protiv stresa, već čaj od kamilice – sadrži eterična ulja, koja deluju opuštajuće i smirujuće na nervni sistem, pišu Novosti.

Autor: Gloria.rs
Foto: Guliver/ Thinkstock
Podelite sa prijateljima:
Tagovi