Tamara Vučić povodom Međunarodnog dana plućne arterijske hipertenzije: Empatiju smo negde usput zaboravili


Međunarodni dan plućne arterijske hipertenzije, retke, teške hronične bolesti krvnih sudova pluća, obeležava se 5. maja. Ove godine su na skupu reč imali vodeći stručnjaci u ovoj oblasti, pacijenti, a prisutnima se obratila i supruga predsednika Tamara Vučić.

Danijela Pešić, predsednik PAH Srbija uručila je Tamari Vučić priznanje za izuzetan doprinos unapređenju položaja osoba sa PAH i nesebičnom zalaganju za spasavanje ljudskih života. U svom obraćanju, supruga PR je, između ostalog, rekla:

– Shvatila sam da smo empatiju negde usput zaboravili, potisnuli. A bilo bi dobro da je nađemo i ponovo oživimo. Da nas saosećanje sa tuđim problemima podstakne da bar na trenutak onaj najbolji deo sebe podelimo sa drugima, ljudima koji imaju manje od nas. Manje zdravlja. Manje energije i daha. A često mnogo više duha. U prethodnoj godini urađeno je mnogo za pacijente koji boluju od PAH, I kada su u pitanju dostupni lekovi i medicinsko tehnička pomagala. Prateći ovu uzlaznu putanju, želela bih da održimo pozitivan talas razumevanja i saosećanja podizanjem svesti o PAH.

Autor: Gloria.rs
Foto: Dimitrije Goll, Tanjug
Podelite sa prijateljima:
Tagovi