Svetske zvezde ih obožavaju: LED maske uklanjaju bore, akne i ožiljke (foto)


Korišćenje LED maski zarad lepote pravi je hit među holivudskim zvezdama, a poslednjih godina počinje da se ‘prima’ i kod nas, što u kozmetičkim salonima, što u kućnim varijantama

Razvoj tehnologije, koji je izazvao naglu promenu trendova u svetu lepote i rast kolektivne svesti o tome da je važno čime se negujemo, doveo je do velikih pomaka u kozmetičkoj industriji. Dok je nekada naglasak stavljan na proizvod, danas se u salonima lepote više pažnje posvećuje samom iskustvu nege, s tim da ono traje što je kraće moguće. Maska za lice, koja podseća na onu kakvu nosi junak mjuzikla “Fantom iz opere”, jedno je od poslednjih kozmetičkih “čuda”.

U pitanju je uređaj za svetlosnu terapiju, jer maska na lice emituje LED svetlost, koja “sarađuje” sa našim ćelijama tako što ih stimuliše na proizvodnju kolagena i elastina. U zavisnosti od toga kakva se svetlost emituje, pošto ona može da se menja, maska se uspešno bori protiv akni, leči ožiljke, zaglađuje bore. To je tretman kojim se na društvenim mrežama hvale Džesika Alba, Kortni Kardašijan, Kejti Peri, Dženifer Lopez, Krisi Tajgen. Naravno, one masku najčešće stavljaju u salonima lepote, ali na tržištu postoji veliki izbor onih za kućnu upotrebu.


Pre upotrebe maske lice treba očistiti (to je još jedan razlog zašto koža nakon njenog korišćenja postaje bolja) i na njega se može naneti hidratantna krema. Oči treba zaštititi, samo zato što je menjanje svetlosti neprijatno. Svetlost može biti plava, zelena, crvena – današnje maske imaju čak do sedam boja, od kojih svaka različito deluje na kožu. Jedna podstiče proizvodnju kolagena, druga ublažava upale, treća uništava bakterije i oporavlja kožu. Iako je svetlost koju emituje jaka, maska ne greje i ne hladi, ne zateže, ne pecka, ne pruža nikakav poseban osećaj. Tretman je jednostavan, brz (traje od dvadeset minuta do pola sata) i efikasan, što su tri ključna činioca za njegovu popularnost. Nakon njega koža dobije vrlo intenzivan sjaj, a najbolje izgleda dan posle posete salonu. U kućnoj varijanti rezultati počinju da se primećuju tek nakon nekoliko dana. Ako kupite masku, pridržavajte se uputstva i svakodnevno njome tretirajte lice jedan mesec, a onda neko vreme odmorite kožu.

Autor: Gloria magazin/ Jelena Milinčić
Foto: Guliver/ Getty images, Thinkstock, Pinterest
Podelite sa prijateljima:
Tagovi