Sve za lepotu: Suzana Mančić otkriva blagodeti detoksikacije pijavicama


U želji da sačuva mladalački izgled i unapredi zdravlje voditeljka koristi nesvakidašnje metode ulepšavanja, među kojima se ističe tretman pijavicama

Voditeljka Suzana Mančić (61) pobornica je zdravog života i veoma vodi računa o svom licu i telu. Osim tradicionalnih metoda nege, rado primenjuje i nove, upražnjava i detoks tretmane, a tokom boravka u Moskvi otkrila je blagodeti detoksikacije pijavicama.

U ruskoj prestonici živela sam nekoliko godina s bivšim suprugom i imala prilike da se upoznam sa nekim tipično slovenskim metodama lečenja – kaže Suzana. – Jedna od njih je i tretman pijavicama, koji se posebno preporučuje ženama u menopauzi. Najbolje je da se on radi u vreme punog meseca, jer pijavice izvlače krv koja bi se inače izgubila tokom mesečnog ciklusa. Ta procedura odlično čisti organizam, sigurna sam da bi to potvrdila i laboratorijska analiza. S pijavicama sam se prvi put susrela kod jedne ruske maserke, ona mi je i predložila da probam taj tretman. Nije mi bilo svejedno kad sam ih videla, iako su one prilično male, tanke poput rezanaca, ali neverovatno je koliko mogu da porastu kad se napiju krvi. Stave se na neko meko, dobro prokrvljeno mesto, i taj prvi kontakt s njima nije prijatan, oseti se neko peckanje, ali ubrzo na njih zaboraviš. Tretman traje oko pola sata i posle toga je poželjno piti neki čaj za ubrzanje metabolizma, poput zelenog ili onog od koprive.

MALE TAJNE

U Rusiji je otkrila još jednu zdravu i vrlo korisnu stvar – klistir.

Kod njih se to praktikuje jednom nedeljno, i to toplom vodom koja je razblažena sa jednakom količinom kefira, što veoma povoljno utiče na sve unutrašnje organe, posebno na debelo crevo, koje je izuzetno osetljivo. Kažu da smo stari onoliko koliko je ono staro, i što je razmena materija brža, a taloženje otpada manje, bolje se osećamo. I hidrokolon najtoplije preporučujem kao neku vrstu detoksikacije.

Osim ruskih, voditeljka rado primenjuje i druge metode oslobađanja od otrova. Ponekad pije velike količine zelenog čaja ili onog koji Grci zovu luiza, a kod nas je poznat kao limun vrbena.

Taj čaj je odličan, čisti krvne sudove i snižava holesterol, uz to je i vrlo ukusan. Umem i da uveče popijem sitno seckan beli luk u šolji toplog mleka, taj napitak je takođe izuzetan čistač. Nastojim da najviše vodim računa baš o krvnim sudovima, jer su svi Mančići patili od kardiovaskularnih oboljenja i upravo zbog njih odlazili sa ovog sveta, i to veoma rano. Pijem i zeolit, ali sve to ne koristim stalno, nego neko vreme, pa kad mi dosadi, pređem na nešto drugo. Šetnje, fizičke aktivnosti i unošenje dovoljnih količina vode takođe pospešuju razmenu materija i oslobađanje tela od otrova – tvrdi Suzana.

Autor: Gloria magazin/ Tanja Nikolić
Foto: Gloria magazin/ Dalibor Danilović/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi