Šareno, jarko i veselo: Prolećni trend na rukama


Ako je suditi prema lakovima za nokte koje ćete mazati ovog proleća, ono će biti šareno, šljokičasto, jarko, dakle – veselo

Lakove za nokte najčešće delimo prema godišnjim dobima. Imamo omiljene, gotovo uvek tamnije tonove za zimu, jarke za leto, a za proleće i jesen redovno biramo nešto između. Ipak, ovog proleća nam je na raspolaganju cela paleta, od kojih će neke boje sigurno dominirati.

Na modnim revijama koje nameću trendove i u šminkanju, pa i lakiranju noktiju, najučestalije su bile pastelne nijanse. Bilo je tu i nude, crne i bele, kao i prave umetnosti na noktima u vidu raznih geometrijskih šara. Ono što nije viđeno jesu nenalakirani nokti.

Zlato i šljokice primećeni su kod brenda Oscar de la Renta, frenč sa zlatnom bojom umesto belom kod kuće Opening Ceremony, a sa plavom crticom kod Alice + Olivia.

Dobra maskara je ključ za dobar izgled lica: Kako pronaći savršenu

Ako ste ljubiteljke štrasa i šljokica, sigurno vam se dopao manikir kakav su imali modeli na reviji Toma Forda i kod Kristijana Sirijana. Ipak, dovoljna je samo zlatna tačkica ili zvezdica kao kod Self-Portraita pa da nokti izgledaju moderno. Isto će biti i ako ih nalakirate u ljubičasto, boju godine prema Pantoneu.

Novi modni trend: Pablo Pikaso na noktima (foto)

Hit na instagramu: Maske za usne su osvojile svet (foto)

Poželjni lakovi ove sezone su i narandžasti i žuti, prvenstveno pastelni. Nijansa žute koju morate imati ovog proleća jeste 592 Giallo Napoli linije Le Vernis brenda Chanel. Inspirisana bojama Napulja, svog rodnog grada, kreirala ju je Luča Pika, kreativna direktorka mejkap odseka ove francuske kuće.

Autor: Gloria magazin/ Jelena Milinčić
Foto: Guliver/ Thinkstock
Podelite sa prijateljima:
Tagovi