#samoopušteno: Ovih 10 poznatih dama zna kako da se relaksira!

Leto je idealno vreme da se dobro odmorimo, ali je često i izvor stresa. Hoćemo li stići da pozavršavamo sve poslove do godišnjeg? Hoćemo li uspeti da pronađemo last minute aranžman? Hoće li novi kupaći uspešno prikriti one kilograme viška što smo nabacili od prethodnog letovanja? Šta ako nam je pasoš istekao? Jesmo li nabavili sve što treba da spakujemo? Da li je automobil prošao servis? Čini nam se da se ova i slična pitanja nižu u beskraj, a napetost je sve veća… Naravno, to je signal da treba da odvojimo malo vremena samo za sebe, za aktivnosti koje će nas osloboditi stresa. U potrazi za idejama istražili smo rutinu 10 poznatih dama i sigurni smo da će neka od njihovih tehnika relaksacije prijati i vama. Jer, #samoopušteno filozofija ključna je da maksimalno uživamo u letu pred nama!

# 1
Opra Vinfri
“Nedelja je za mene dan za duhovni oporavak – dan kada ne radim apsolutno ništa. Provodim ga kod kuće u pidžami ili izađem u šetnju i dozvolim sebi da BUDEM. Bez takve nedelje postajem podložna stresu, anksioznam, lako se iznerviram i planem – ne budem onakva osoba kakva želim da budem.”


# 2
Dženifer Lopez
“Žene najčešće mnogo pružaju ljudima oko sebe, brinu za druge, a sebe zaboravljaju. Ako će vas učiniti srećnim da odete potpuno sami, bez dece, u kupovinu novih cipela – navodim to kao primer jer ja obožavam cipele – ili kod frizera, na čas zumbe, radionicu slikanja ili šta god da je ‘vaša stvar’ – uradite to, ne razmišljajući šta će reći vaša svekrva. Zaboga, pa to je samo nekoliko sati nedeljno!”

# 3
Sindi Kraford
“Na predlog mog homeopatskog doktora, barem jednom nedeljno odlazim u infracrvenu saunu, na dvadeset minuta. To je drugačije iskustvo od ‘obične’ saune, mnogo je nežnije, umirujuće je, deluje na mene terapeutski jer mi pomaže da se opustim i pozitivno utiče na moj san. Takođe, kažu i da infracrvena sauna stimuliše proizvodnju kolagena čime umanjuje bore i popravlja tonus kože, kao i cirkulaciju. Još jedan benefit: dvadeset minuta mira za neometano čitanje.”

# 4
Šajlin Vudli
“Uveče volim da vežbam jogu – dovoljno je 15 do 45 minuta. A ono što me najviše opušta pre odlaska na spavanje jeste da dobro očistim lice kako bih uklonila ne samo nečistoću, već i sve tragove onoga što se dešavalo tokom dana. Zatim sednem na krevet sa dnevnikom, knjigom poezije ili romanom i šoljicom čaja. To je savršen uvod u kvalitetan noćni odmor.”

# 5
Emilija Klark
“Kupka je za mene ritual! Potrebno je da podesite pravu temperaturu vode, da u nju uspete kvalitetnu so za kupanje ili epsom so, zatim da dodate nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja i čekate da njegov miris počne da se razvija… Kada bih imala vremena, mogla bih satima da se izležavam u takvoj kupki.”

#6
Joko Ono
“Šetam. Šetnja je sjajan način za opuštanje. Znam da sam jedna od retkih poznatih ličnosti koju možete sresti na ulici, u prolazu, i svesna sam da za osobe koje se bave javim poslom šetnja može biti i opasna. To je baš tužno, zar ne?”

# 7
Žizel Budšen
“Primetila sam da svaki put kada sam nervozna, zadržavam dah. Morala sam da naučim da zastanem i duboko udahnem nekoliko puta. To mi pomaže da situaciju objektivnije sagledam i da ne planem. Meditacija je takođe sjajan način da se oslobodite stresa.”

# 8
Mari Kondo
“Prijatan, udoban ambijent, u kojem se osećamo sigurno – naš dom može biti naše ‘mesto moći’, na kojom smo najopušteniji.”

# 9
Selena Gomez
“Volim kako se osećam tokom i nakon časa pilatesa. Imam probleme sa disanjem, čak i dok razgovaram, pa je za mene neophodno da radim na tehnikama disanja, a pilates mi u tome pomaže.”

# 10
Kendal Džener
“Slušam muziku ili popričam sa sestrom, Kortni. Obećala mi je da će me naučiti kako se meditira. Pretpostavljam da će mi to biti od velike pomoći kada osetim potrebu da se opustim.”

Treba vam ipak način da momentalno probudite osećaj #samoopušteno? Pogledajte još jedan predlog na ovom linku (zahvalićete nam posle!)

 

Autor: Gloria.rs
Foto: Guliver/ Getty images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi