Nada Blam: Vožnja jahtom uništava ten


Kad je nega lica i tela u pitanju, glumica je stalno eksperimentisala, menjala kozmetičke i mejkap proizvode, ali i dan-danas se pridržava jednostavnog saveta za lepotu svoje bake – žena nikad ne treba da napušta kuću bez malo pudera i karmina

Dnevnu bjuti rutinu sam menjala s godinanama. Kad sam bila mlada, bilo mi je glavno da imam čupavu kosu i što manje šminke. Danas je drugačije, svakog dana perem kosu i kao i sve glumice više vodim računa o licu nego o telu. Koristim posebnu kremu koja odgovara mojoj suvoj koži. Počela sam da se negujem u četrnaestoj i pronašla nekoliko proizvoda koji mi vrlo prijaju. Na sve ostale sam alergična, a ukoliko mi nestane mojih pomada, na lice stavim najobičniju bebi kremu.

Do pedesete nisam ni silazila u šminkernicu, sve sam sama radila. Sad moram da upotrebljavam uveličavajuće ogledalo. Posebno su mi važni kosa, obrve i usne. Pošto nosim naočare, oči šminkam diskretno, a i inače mislim da žene s godinama treba što manje da ih ističu. Ja u prvi plan stavljam frizuru, obrve i usne, a bez minđuša ne izlazim iz kuće.

Pokušavam da budem sama svoj majstor kad je kosa u pitanju, ali nikad ne mogu da napravim frizuru onako kako može frizer. O farbanju da i ne govorim, to je gotovo nemoguće, pa zbog toga odlazim kod stručnjaka kad god sam u prilici.

Moja baka Vukosava, koja je pre Drugog svetskog rata držala parfimeriju, još dok sam bila sasvim mala rekla mi je da žena nikad ne treba da bude bez pudera i karmina. I danas uvek u tašni imam malu pudrijeru i ruž.

Obožavam parfeme. “Chanel Cristalle” mi je jedan od omiljenih. Volim kad na sebi imam miris koji ostavlja trag, da se zna da sam to ja kad se zagrlim, poljubim ili rukujem s bliskim osobama. Prijaju mi jaki, opojni parfemi jer sam crnka i koža mi je suva.

Pokušavam da skinem malo kilograma, ali bez dijete, pošto ne volim da gladujem, a u tim sam godinama da bih zbog linije morala da budem stalno gladna. Trudim se i da spavam dovoljno jer je san neophodan. Ako želite da izgledate dobro, morate pre svega da se ispavate. Takođe, za lepotu je veoma važno i provoditi dovoljno vremena na svežem vazduhu. I izbegavati vožnju kabrioletom i na jahti, to uništava ten. Lice ne trpi takvu izloženost.

Autor: Gloria magazin/Tanja Nikolić
Foto: Vidoje Manjlović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi