Milica Jević Drndarević: Stroga pravila nege u trudnoći


Stalna članica Baleta Narodnog pozorišta ceni prirodan izgled i diskretnu šminku, povremeno kosu pere šamponom iz domaće radinosti, a u trudnoći koristi samo preparate bez štetnih sastojaka

Stav prema lepoti

Težim jednostavnosti i prirodnosti u duhovnom i fizičkom smislu. Botoksi, silikoni i drugo što se koristi za zatezanje i uvećavanje delova tela oduvek su mi bili odbojni. Savet i preporuka svim mladim devojkama jeste da koriste prirodne preparate za negu kože, zdavo se hrane, idu na neku rekreaciju ili makar šetaju, tragaju za lepotom u svemu što nas okružuje, šire ljubav i ništa više.

Trudnoća i nega

Pre nego sam se odlučila na drugo dete otišla sam na detaljne lekarske preglede, a kada sam saznala da sam u drugom stanju, kao i tokom prve trudnoće, izbacila sam iz upotrebe dezadoranse koji sadrže parabene i razne druge štetne materije. Koristim isključivo prirodne kreme za hidrataciju kože, retko se šminkam i izbegavam zadimljene prostorije.

Potpuno drugačija Nikolina Kovač: Novi imidž za novo životno poglavlje (foto)

Lekcije iz šminkanja

Kada sam sa nepunih osamnaest godina počela da igram na sceni Narodnog pozorišta, sela sam za pult profesionalnog šminkera Vesne Hadžislavković i od nje naučila sve o tome šta i kako na licu treba da naglasim. Za svaki dan biram senku u sivoj ili braon boji, maskaru nanosim samo jednom, puder skoro nikada ne stavljam, samo blagu konturu i malo rumenila, a na usne mažem mat karmin ili labelo. Za posebne prilike odlučujem se za smokey eyes i crveni ruž.

Nokti

Volim negovane ruke, ali ne i izlivene i nadograđene nokte. Zbog svoje profesije lakove u jarkim bojama retko stavljam, jer bi svaki izlazak na scenu tražio njihovo skidanje, zato su mi nokti najčešće u mlečnobeloj boji. Kada nemam mnogo predstava, onda mažem bordo ili crveni.

Andrijana Oliverić: Bore smejalice mi zadaju muke

Pravila

Kada imate malo dete, organizacija je najbitnija. Dešava mi se da jurim i sve rešavam u poslednji minut, ali nikada, ma koliko da sam umorna, ne legnem u krevet sa šminkom, niti sa lakom na kosi, koji stavljam zbog predstava.

Kosa

Jednom ili dvaput godišnje u običan kosili šampon sipam pantenol, AD kapi, kapi kopive i ricinusovo ulje i njime nekoliko puta operem kosu. Povremeno stavljam L’erbolariovo ricinusovo ulje za kosu kao pakovanje. Odlično nahrani vlasi.

Prolećna promena imidža: Ivana Peters u sasvim novom izdanju (foto)

Masaža i spa

Volim masaže i spa centre. Sada, zbog trudnoće, ništa od toga. Inače, najčešće odlazim na terapeutsku masažu kod sjajne Ivane Savić i u spa posle napornih predstava i treninga. Dodatna rekreacija pored baleta mi nije potrebna, osim šetnje prelepom Banjičkom šumom.

Autor: Gloria magazin/Mirjana Tasovac
Foto: Jelena Jovanov
Podelite sa prijateljima:
Tagovi