Ivana Milenković: Kako sam razvila “strah” od nespavanja


Novinarka i urednica RTS-a voli svedenost i jednostavnost u svemu, uživa kombinovanom vežbanju, a uvek se trudi da odspava makar sedam sati

Izdvojila bih reči čuvenog arhitekte Ludviga Misa van der Roea: “Manje je više”. Mislim da se one mogu primeniti na svaki segment lepote, bilo da je reč o izboru boja prilikom oblačenja, složenosti modela koji nosite, količini šminke koju stavljate na lice, parfema ili preparata koje koristite, vrsti frizure koju odaberete. Volim svedenost i jednostavost.

Gurmanske avanture Ivane Milenković: Od mamine kuhinje do molekularne gastronomije

Imam sreće da nisam ljubitelj slatkiša, gaziranih pića i brze hrane, a takođe nisam ni sklona gojenju. Volim voće, povrće, meso, ribu, žitarice i crnu čokoladu. S druge strane, ne mogu da zamislim život bez fizičke aktivnosti, tako da je i to jedan od razloga što se teško gojim. Volim da kombinujem plivanje, trčanje i vežbe u teretani.

S obzirom na to da sam završila Arhitektonski fakultet, mogu da kažem da sam kao i svi drugi studenti ovog fakulteta veoma malo spavala tokom studija. Nekada je to bilo po dva-tri sata, a dešavalo se i da po nekoliko noći ostanemo budni radeći projekte. Tada sam razvila “strah” od nespavanja, pa se danas trudim da odspavam makar sedam sati. To je za mene prava mera.

Autor: Gloria magazin/Tanja Nikolić
Foto: Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi