Do zdravog izgleda kože uz pomoć šminke!


Uz pomoć sunđera ili još bolje uz pomoć četkice nanesite na celo lice tečni puder sa ultralaganom teksturom kao što ih imaju “Cover Girl TruBlend Liquid Makeup” i “Sephora Teint Infusion Ethereal Natural Finish Foundation”.

Korektorom u stiku “Shiseido Perfecting Stick Concealer” natapkajte nežnu zonu oko očiju i nosa, a jagodice istaknite puderom za dve nijanse tamnijim od boje vaše kože – predalžemo kompaktni puder koji hidrira kožu “Lancome Cushion Miracle Compact”, pa potom preko njega pređite hajlajterom za blistav izgled “Artdeco Glam Vintage Shimmer Cream”. Za kraj podebljajte obrve i podvucite ih sedefastom kremastom olovkom u bež ili mat pink nijansi “Sephora Brow Enhancer Illuminator Sourcils” i na usne nanesite balzam.

#nomakeup ofanziva

Dajan Kendal, mejkap artistkinja poznata po avangardnim konceptima za dizajnere Prabal Gurunga i Aleksandera Vanga, kaže da je no – make-up look bio glavni repertoar u bekstejdžu na njujorškoj Nedelji mode za ovu sezonu. Prema njenom mišljenju, ovaj koncept nije iznenađenje i nije se pojavio niotkuda, u stvari, ona tvrdi da je ukorenjen u andergraundu devedesetih. Samo sada izgleda modernije, a i zamišljen je tako da doprinese samopouzdanju žene. Ovu no – make-up look ofanzivu komentarisala je i blogerka Leandra Medin, poznata kao Man Repeller. Zbog posta u kome je opisala svoj jutarnji ritual nege, koji ne uključuje šminkanje (delom zbog lenjosti, delom zbog toga što zalazi u zonu komfora), srušio joj se sajt od broja posetilaca. Leandra misli da je zbog rečenice:

– Ujutro kada se pogledam u ogledalo, ne kažem sebi: ‘Hej, danas ćeš se sresti sa brojnim tip-top našminkanim lepoticama, skini taj bronzer!’ Umesto toga, samo pomislim kako ću verovatno imati toliko posla da ću zaglaviti do kasno u noć, pa bi mi bilo bolje da se s vrata bacim na krevet bez griže savesti zbog tamo neke maskare ili pudera…

Foto: Instagram

Tekst je originalno objavljen u štampanom izdanju magazina “Glorija” u broju 619.