Bojana Stefanović otkrila starinsku tehniku za uvijanje trepavica


Glumica koja se ne opterećuje fizičkim izgledom, kad je odevanje u pitanju ugleda se na stil diva iz zlatnog doba Holivuda, trepavice uvija po metodi starih šminkera, obavezno uveče skida ‘tešku’ šminku, ali ponekad zaboravi da namaže kremu na lice i antirid oko očiju

Zauvek dama

– Primetim kada je neko dobro obučen, a to ne mora da bude usko povezano sa trendovima. Ponešto što primetim na drugima mi se dopadne, ali uglavnom volim klasiku i svedenije komade. Lepa žena je ona koja ima osoben stil, poput ikona Odri Hebpern ili Grejs Keli. Za razliku od mnogih lepotica današnjice, njih dve su zračile prirodnošću.

Odri-Hepbern-GettyImages-52105273

Beauty rutina

– Nemam ustaljeni ritual lepote, mada se trudim da pred spavanje obavezno skinem šminku i da makar jednom dnevno namažem kremu za lice i antirid oko očiju, ali i dalje mi se dešava da to ne uradim svaki put. Što se šminke tiče, postoje tri stvari bez kojih ne mogu. To su korektor, rumenilo i balzam za usne u boji.

Drugarice za lepotu

– Stalno eksperimentišem sa proizvodima za negu, ali zato kod kozmetičarke Nene idem godinama. Kreme za lice koristim isključivo po njenoj preporuci, a ostalo prema sopstvenom nahođenju, što uglavnom zavisi od mog raspoloženja. Najvažnije mi je da su preparati prirodni, da ne sadrže štetne sastojke. Kao što se Nena brine o mojoj koži, tako se prijateljica Jelena godinama stara o boji moje kose. Zajedno stvaramo ono što mi odgovara u datom trenutku. Kao i kod odevanja, i kad je lepota u pitanju ne pratim trendove, uvek pobede moj stil i ideje.

Kosa

– Feniram se, farbam, zbog posla često uvijam kosu i koristim lak za učvršćivanje. Retko kad se setim da treba dodatno da je negujem jer je još uvek zahvalna za održavanje.

Starinska tehnika za trepavice

– Mislim da se tajna lepote krije u umerenosti i da sa negom, kao i sa šminkom, ne treba preterivati. Higijena mi je na prvom mestu, sve ostalo je stvar ličnih afiniteta. Još sa 18, dok sam bila student i snimala ispitni film, “pokupila” sam tehniku uvijanja trepavica kuhinjskim nožem. Pokazala mi ju je jedna starija šminkerka, a idealna je za moj oblik očiju. Plus savršeno uvije moje trepavice. Priznajem, nailazim na različite reakcije šminkera kad me vide da to radim.

Autor: Gloria magazin/Jelena Milinčić
Foto: Gloria magazin
Podelite sa prijateljima:
Tagovi