Zdrava dijeta

Mršavljenje bez muke: Oslabite uz aromatični čaj od cimeta

Autor:

11.12.2022 16:00

Foto:

Foto:

Čaj od cimeta efikasno topi masne naslage, dovoljna je jedna šolja dnevno



Cimet je začin koji je odomaćen i omiljen u našoj kuhinji, ali da li ste znali da i čaj od cimeta efikasno topi masne naslage, itekako je moćan saveznik u gubljenju kilograma. Osim što oplemenjuje brojna slatka i slana jela, ovaj aromatični začin deluje blagotvorno na organizam. Koristi se za različite tegobe i oboljenja, ublažava simptome artritisa, bolove u želucu, menstrualne tegobe, nervnu napetost, dijabetes i impotenciju.

Najbolji je prirodan izvor gvožđa, mangana, cinka, bakra i kalcijuma. Izuzetno je delotvoran za opuštanje i jačanje imuniteta. Naučno je dokazano da sa samo pola kašičice ovog praha u toku dana dijabetičari mogu da smanje novo insulina u krvi.

Pročitajte Cimet - moćni saveznik u borbi protiv viška kilograma

Anna Teodoro Unspash

 

Odličan je saveznik u borbi protiv gljivica, a pomaže i u snižavanju lošeg holesterola i masti u krvi. Njegovo svojstvo je i da povećava temperaturu tela i na taj način topi masne naslage. Posebno je efikasan ako se koristi kao čaj, a priprema se vrlo jednostavno. Potreban vam je jedan štapić cimeta, koji ćete staviti u proključalu vodu, poklopiti i ostaviti nekoliko minuta. Kad se prohladi, izvatite štapić, dodajte kašičicu meda i sok od pola limuna, dobro promešajte i popijte. Možete ga uzimati ujutru, pre doručka, a bolji efekat postiže se ukoliko ga pijete pre spavanja, pošto će delovati tokom noći. 

Mae Mu Unsplash

 

Limun i cimet odlična kombinacija u borbi protiv suvišnih kilograma. Limun ima niz pozitivnim svojstava i dobar je za celokupan organizam. Jača imunitet, reguliše varenje i stimuliše mršavljenje i baš kao i cimet, efikasno se koristi za detoksikaciju organizma.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading