Osteofact E

Hoću da budem žena do kraja, prirodna pomoć u menopauzi!

Autor:

26.09.2022 10:57

Foto: Promo

Foto: Promo

Brinite o sebi na prirodan i proveren načinHormoni prilično vladaju našim ženskim svetom, zato prema njima imamo strahopoštovanje. Oni su odgovorni za naše raspoloženje, ciklus spavanja, nivo energije, žudnju za hranom, fluktuaciju težine i naš reproduktivni ciklus-pomažu nam da zatrudnimo i održimo trudnoću.

Nivo naših hormona se menja iz dana u dan, iz meseca u mesec i kroz ceo životni vek, čak nije isti ni u toku jednog dana. Zbog toga i ne postoji savršeni nivo hormona u bilo kojoj fazi života. Ipak, osluškujući svoje telo svesne smo da postoje normalni rasponi.

Ako govorimo o 40-tim godinama života, telo će nam u periodu perimenopauze dati signale da ipak nešto treba da preduzmemo. Taj period može trajati i do deset godina. Zašto ne bismo i tih deset godina živele kvalitetno i u odsustvu ili sa ublaženim simptomima kao što su: mentalna magla, nesanica, gojenje, depresija, GIT problemi, naleti vrućine, ubrzan rad srca, suvoća vagine? Naše telo nas samo upozorava da treba nešto da preduzmemo! Hoćemo li nešto uraditi po tom pitanju?

Prirodni preparat crvene deteline Osteofact E donosi podršku i olakšava prolazak kroz buran period života žene, kakav je menopauza. Brini o sebi na prirodan i proveren način.

Suvoća vagine je čest simptom kod žena kada prolaze kroz menopauzu, a možda i mnogo godina kasnije. Nakon menopauze vrlo je česta i pogađa više od polovine žena u postmenopauzi u dobi od 51 do 60 godina. Međutim, suvoća vagine može se desiti u bilo kojoj dobi iz više razloga.

Suvoća vagine je najčešće rezultat smanjenog nivoa estrogena. Estrogen je ženski hormon koji održava sluznicu vagine vlažnom i elastičnom.

Promo

 

 

Nivoi estrogena počinju da se smanjuju kako se približava menopauza. Jajnici proizvode estrogen koji kontroliše razvoj karakteristika ženskog tela, poput dojki i oblika tela. Estrogen takođe igra značajnu ulogu u menstrualnom ciklusu i trudnoći. Estrogen održava tkiva koja oblažu vaginu i čine je vlažnom, gipkom, elastičnom i zdravom. Vaginalna sredina je blago kisela i to pomaže da područje bude zdravo, sprečavajući infekcije. Kako nivo estrogena opada, žene primećuju da sluznica vagine postaje tanja, suva, manje elastična. Međutim nizak nivo estrogena se ne javlja samo tokom menopauze. U periodu nakon porođaja može doći do isušivanja vagine. Dojenje takođe može pokrenuti isušivanje vagine. Pušenje, imunološki poremećaji i lečenje karcinoma mogu biti takođe biti krivci za suvoću vagine. Nedavno ste promenili kontraceptivne pilule? Promena u izboru kontraceptivnih sredstava može izazvati suvoću tamo dole. Tretmani karcinoma dojke takođe mogu poremetiti nivo hormona i pokrenuti suvoću vagine. Govoreći o tretmanima, anti-estrogenski lekovi mogu biti krivac za suvoću vagine. Određeni tretmani lekovima, kao što su lekovi protiv alergija i prehlade i neki antidepresivi, takođe mogu isušiti sluznicu, uključujući vaginalna tkiva.

Važno je znati simptome onoga što jednostavno može biti suvoća kako biste mogli potražiti odgovarajuća rešenja. Vaginalni svrab može biti pokazatelj. Osećaj peckanja ili žarenja vagine ključni je signal da imate suvoću vagine. Bolni odnosi su još jedan pokazatelj.

Ne morate se tako osećati...

Oestrofact HL-vagitorije sa hijaluronskom i mlečnom kiselinom mogu biti rešenje!

Pharmanova će brinuti o nama kroz ponudu visokokvalitetnih preparata namenjenih intimnom zdravlju žena.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading