ZAŠTO NIKAKO NE USPEVATE DA REŠITE PROBLEM SUVE KOŽE?

Autor:

13.08.2021 16:53

Foto:

Foto:

Redovno trošite ogromne sume novca na nove kreme, kupke, hidratantne maske. Jednostavno vam nije jasno kako je moguće da ni jedan proizvod ne pomaže, ili tek na kratko zamaskira problem



Zvuči poznato?

Promo

 

Bez obzira na to da li su oštri vremenski uslovi; hladna zima ili pakleno leto – vaša koža kao da nikada ne uspeva da se smiri. Večito se borite sa neugodnim problemima, poput suvoće i dehidriranosti i više vam je dosta! Koža se neprestano isušuje, peruta i svrbi, dok hladniji vremenski uslovi još i dodatno mogu pogoršati simptome.

Prvo moramo znati jednu stvar. Suva koža je najčešće samo posledica. Koji je tačno njen uzrok i kako to da rešimo?

Kako biste lakše mogli da otkrijete potencijalni uzrok ovog problema i znali šta preuzeti dalje, zajedno ćemo proći kroz neke od najčešćih uzroka. Umesto da se fokusiramo samo na stvari kao što su hladno vreme ili kupanje vrelom vodom, obuhvatili smo i one stavke o kojima se manje priča, a mogu uticati na vaš problem više nego što mislite.

Promo

 

Istražili smo i ovde navodimo 5 potencijalnih krivaca za suvu kožu, kao i rešenja koja će zauvek ublažiti svrab, perutanje i ostale probleme koji dolaze u paketu sa isušenom kožom!


1. Kozmetički preparati sa sintetičkim mirisima i bojama


Veštački mirisi u kozmetici imaju tendenciju da iritiraju suvu kožu ili dodatno pogoršaju njeno stanje, te ih zaista treba izbegavati. Isto je i sa bojama.

Međutim, gotovo svaka hidratantna krema, kupka ili losion za suvu kožu koji uzmemo u ruke, poseduje sintetičke mirise i boje! Čak i ako je to vaša omiljena krema, ne bi bilo loše razmisliti da je zamenite nekom prirodnom, makar kako biste videli reakciju vaše kože na nju.

Naravno da preferiramo kozmetiku koja ima ugodne mirise, ali oni jednostavno moraju biti prirodni. Istina je da kreme i losioni koji u sebi sadrže veštačke parfeme mogu učiniti više lošeg nego dobrog, pogotovo ako se borimo sa suvom i osetljivom kožom. Ona se teško nosi sa ovakvim supstancama.

Rešenje: Uvek proverite da li je krema koju kupujete bez veštačkih boja i mirisa!

Promo


2. Kozmetika koja sadrži paraben, parafin i druge naftne derivate


Da li ste znali da je osnovni sastojak mnogih proizvoda za negu kože parafin? Pored njega su u proizvodima najčešće parabeni, vazelin i druge supstance koje se dobijaju iz nafte.

Te naftne supstance zapravo stvaraju sloj na koži koji narušava njeno pravilno funkcionisanje, ne sadrže nutritivna svojstva i pritom blokiraju apsorpciju drugih sastojaka.

Pomalo je ironično, jer očekujemo da hidratantna krema ishranjuje i hidrira kožu, pa to je valjda njena glavna funkcija! Međutim, ono što dobijete korišćenjem krema sa parabenom i parafinom (većina krema ih sadrži) jeste kratkotrajno zamaskiran problem, taman toliko dok nosite kremu na koži.

Šta ćete sigurno primetiti nakon dugotrajne upotrebe kozmetike sa parafinskim uljem i njegovim derivatima:
- povećanu proizvodnju sebuma na koži
- stvaranje mitisera
- suvoću kože


Na svu sreću, kozmetika bez parabena i parafina postaje sve dostupnija u Srbiji i više nije toliko teško naći hidratantne kreme koje u sebi ne sadrže navedene štetne supstance, već su na potpuno prirodnoj bazi.

Allergoff® atopijska linija za negu kože može da se pohvali potpuno prirodnim sastojcima. U Allergoff® kremi, uljanoj kupki i hidratantnoj emulziji ćete umesto parabena i ostalih štetnih supstanci naći ureu, omega plus kompleks i kompleks ulja semenki crne ribizle. Tu je i gama linolna kiselina koja pomaže prirodnom procesu regeneracije kože.

Dakle, proizvodi su u potpunosti bez parabena, parafina i vazelina – koji su najčešći sastojci u kozmetici i uzrokuju hipersenzitivnost kože ili alergijske reakcije.

Promo

 

Za razliku od parafinskog ulja, prirodna biljna ulja (koja se nalaze i u Allergoff® kozmetici) se dugoročno više isplate jer hrane kožu kada ih nanesete na nju, dok je mineralno, parafinsko ulje samo štiti od gubitka hidratacije i spoljašnjih uticaja.

Naravno, parafinsko ulje je u kozmetici uvek pročišćeno kako bi bilo bezbedno za upotrebu, te kako bi se uklonile kancerogene supstance; ali ono i dalje ne sadrži niti jednu hranljivu supstancu za našu kožu.

Rešenje: Izbegavati kreme koje u sebi sadrže paraben, parafin i ostale naftne supstance jer neće pomoći ili će tek kratkotrajno rešiti problem. Isprobati kozmetiku sa prirodnim, biljnim uljima koja ishranjuju kožu.

3. Određeni zdravstveni problemi mogu uticati i na suvu kožu


Zdravstveni problemi poput psorijaze, ekcema i atopijskog dermatitisa mogu učiniti vašu kožu sklonijom suvoći.

Ali isto tako, suva koža može ukazivati i na nešto naizgled nepovezano, poput dijabetesa, hipotiroidizma, neuhranjenosti.

Kako biste bili sasvim sigurni da li je vaša suva koža rezultat nečega ‘’jednostavnijeg’’ poput hladnijeg vremena ili je nešto drugo u pitanju, najbolje je dobro obratiti pažnju na promene na koži.
Pripazite na upaljena područja, perutanje, intenzivni svrab, hiperpigmentaciju na koži i slično, to bi bio nagoveštaj da ipak treba posetiti lekara.

Rešenje: Kada utvrdite osnovni uzrok suvoće, lekar vam može pomoći da odredite i pravilan tretman.


4. Upotreba sapuna koji isušuje kožu


Mnogi sapuni, šamponi i kupke nam zapravo isušuju kožu i uklanjaju njenu prirodnu vlažnost, kako je njihova glavna namena uklanjanje ulja.

Našu kožu ostavljaju sasvim isušenom, crvenom i iziritiranom nakon kupanja. Još ako smo navikli i na kupanje sa vrelom vodom, to je kombinacija koja koži nimalo ne prija.

Veoma je važno pažljivo odabrati sredstva za kupanje, pranje lica, ali i pranje veša. Izuzetno osetljiva koža može reagovati i na jak, grub deterdžent, prašak za veš, pa čak i omekšivač.

Ako znate da imate osetljivu kožu koja je sklona suvoći, gledajte da se klonite sapuna sa dezodoransima i veštačkim mirisima, te alkoholnih proizvoda koji mogu ukloniti prirodna ulja.

Rešenje: Upotreba samo hidratantnih preparata za pranje ruku i kupanje je mnogo bolja varijanta od grubog sapuna. Naša preporuka je Allergoff® hidratantna emulzija koja štiti kožu, regeneriše njen prirodni zaštitini sloj i čuva vlažnost.


5. Da li unosite dovoljno tečnosti?


Kako i gde će naša koža dobiti potrebnu vodu kako bi ostala hidrirana? Možda zvuči previše jednostavno da bi bilo istinito, ali činjenica je da često zaboravimo da pijemo dovoljno vode u toku dana.

Hidratacija je veoma važna kako bi se tečnost efikasno kretala kroz kapilare. Pored unosa tečosti, ishrana bogata zdravim mastima može pomoći onima koji se muče sa problemom suve kože.

Omega 3 i Omega 6 masne kiseline možete dobiti iz hrane poput lososa, lanenog semena i ulja algi. Oni održavaju membranu oko svake ćelije kože zdravom, te ona može zadržati vlagu u koži što duže.

Rešenje: Naše telo uvek mora biti dovoljno hidrirano. Redovan unos vode (barem 1,3–1,5 litara dnevno) i zdrava ishrana će nam dodatno pomoći kod problema suve kože.

Ukoliko znate da patite od dermatitisa, psorijaze ili suve kože, mi vam najtoplije preporučujemo Allergoff® atopijsku liniju proizvoda, u čiju ćete se delotvornost i sami uveriti.

Moguće je konačno stati na put problemu suve kože! Na sajtu www.allergof.rs naručite neki od proizvoda iz Allergoff® atopijske linije po sasvim pristupačnim cenama: uljanu kupku, hidratantnu emulziju ili kremu za lice i telo, te svom telu pružite negu kakvu zaslužuje!

 

www.allergoff.rs

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading