Blistava i zategnuta koža bez skupih preparata? Da moguće je!

Autor:

15.08.2021 12:30

Foto:

Foto:

Hranljive materije iz voća i povrća, među kojima su najvažniji antioksidansi, odavno su glavni sastojci krema, seruma, maski, pilinga i losiona, jer kožu čine blistavom, zategnutom i čvrstom



Kokos

Ova dlakava voćka obiluje antioksidansima kao što su vitamini C, E, A i selen i iz tog razloga je važan sastojak mnogih krema za lice i telo. Kokosov orah ima predivan miris i izuzetno je hranljiv, a istraživanja su pokazala da je od svih ulja kokosovo najbolje za kosu jer pomaže njenom rastu, jača je i sprečava opadanje. Takođe, oporavlja skalp.

Avokado

Jedna od najhranljivih namirnica na svetu sadrži obilje masnih kiselina, zbog čega je idealan sastojak krema, balzama i maski za kosu, a to što je bogata vitaminima A, C i E i biotinom čini je moćnim oružjem protiv starenja. Često se nalazi u preparatima za predeo oko očiju.

lubenica

Povrće koje sadrži 95 odsto vode intenzivno vlaži dehidriranu kožu, popravlja njenu čvrstinu i elastičnost, a kako je bogato vitaminom C i aminokiselinama, čest je sastojak krema koje posvetljuju pigmentacijske mrlje i podočnjake. Predivno miriše.

Pročitajte i Doživljava snažni orgazam dok vežba: Imam erupciju tamo dole

Photo by amoon ra on Unsplash

 
Grozdje

Ako vas muče bore, oslonite se na kozmetiku sa ekstraktom semenki grožđa. Bogato polifenolima, koji imaju i protivupalna svojstva, grožđe smanjuje i zaglađuje postojeće bore, poboljšava elastičnost kože i štiti je od isušivanja. Deluje kao tonik i održava lepotu kose.

Krastavac

Dva koluta krastavca stavljena na umorne oči - česta je scena u filmovima i modnim časopisima, ne bez razloga. Ovo povrće sa visokim sadržajem vode hidrira, pruža sjaj, hrani (sadrži magnezijum, kalijum, biotin, vitamine A, C i B1), ujednačava ten, osvežava i revitalizuje umornu kožu.

jagoda

Jagode i proizvodi za usne imaju posebnu vezu - većina balzama miriše na njih, a i omiljeni su sastojak pilinga. Bogate antioksidansima, pružaju antiejdž dejstvo, sprečavaju razgradnju kolagena i oštećenja na koži od UV zračenja. Iako na tržištu postoje pilinzi od jagode, možete i sami kod kuće da ih napravite - izgnječite voćke viljuškom, dodajte pola kašičice vazelina i dve pomorandžinog soka.

 

Komentari. (0)

Loading