Trikovi za rešavanje nesnosnog svraba izazvanog ujedom komarca!

Autor:

20.06.2021 17:30

Foto:

Foto:

Dočekali smo leto, te uživamo na Suncu i plaži. Ali da ne bi sve bilo savršeno, uvek nam sa toplim predvečerjima dolete i Oni - možda najomraženiji insekti, komarci



Bilo da nam zuje oko ušiju dok pokušavamo da spavamo, bilo da nam isrču krv ili ne možemo da podnesemo nesnosan svrab na mestima ujeda, komarci su tu. Njihov uticaj na naše raspoloženje je ogroman, a naše odbrambene mogućnosti slabe.

Pročitajte i Kako pripremiti kožu pre sunčanja? Ovaj biljni pigment uz zaštitni faktor pruža savršeno preplanuli ten!

Foto: Syed Ali Unsplash

 

Stoga, kad je šteta već učinjena, i ugledate crveni pečat na svom telu, valjalo bi je nekako sanirati, pa pročitajte sledećih par saveta i uverite se da je moguće drastično ublažiti ili potpuno anulirati svrab od ujeda.

Pročitajte i Dosadne crne tačke - Kako da se rešite mitisera

Foto: Charles Deluvio Unsplash

 
Aloe vera

Aloe vera je od velike pomoći za mnoge stvari. Hladi kožu ako ste predugo na suncu i dobar je tretman za akne. A ispostavilo se da dobro djeluje i protiv svraba od uboda komaraca. Aloe vera hladi i umiruje kožu te tako ublažava svrab. Ako se desilo da ste toliko češali mesto ujeda, da ste izgrebali kožu, aloe vera je i tu vrlo korisna! Ona, naime pomaže i ubrzava proces regeneracije kože.

Pročitajte i Probudili ste se loše volje? Zdrav i sladak način da popravite raspoloženje

Foto: Louis Hansel Unsplash

 
Kora od banane

Možda ovo nije prvo što vam pada na pamet, ali svejedno se preporučuje. Jednostavno trljajte unutrašnjost kore od banane preko uboda komarca kako biste ublažili svrab. Šećer izvlači vodu iz kože, što ublažava iritaciju.

Pročitajte i Oporavite kosu maskom od banane

Foto: Victoria Wendish Unsplash

 
Kocke leda

Malope vas je ujeo komarac? Onda brzo do zamrzivača! Ohladite mesto uboda što je pre moguće kako biste izbegli dosadno svrab. Najbolje je staviti nekoliko kockica leda u peškir ili kuhinjsku krpu i držati na ugrizu komarca najmanje dvadeset minuta. Hladnoća će osigurati da ne osetite svrab i da spadne oteklina.  Ako imate ubode komaraca po celom telu, razmislite o tuširanju hladnom vodom.

Pročitajte i Zablistajte ovog leta! Nekoliko saveta za negu kože od glave do pete!

Foto: Francesco Alberti Unsplash

 
So

So je još jedna prirodna panaceja. Isušuje ubod komarca tako da svrab začas nestane. Puno pomaže i piling solju. Prvo navlažite kožu na području uboda komarca. Zatim uzmite malo soli (po mogućnosti grube) i dobro je utrljajte na kožu! Nemojte odmah ispirati, već sačekajte da omekša pa isperite so toplom vodom. Možda ćete nakon pilinga osetiti peckanje, ali će se koža brzo umiriti, a svrab se neće vraćati.

Pasta za zube

Pasta za zube je proizvod koji se pokazao korisnim i van usne duplje. Suši bubuljice, može se koristiti za čišćenje i, najvažnije, pomaže kod uboda komaraca. Po mogućstvu koristite zubnu pastu s pepermintom. Samo nanesite malo paste za zube na ubod komarca i ostavite da se osuši. Brzo ćeš primetiti da svrab popušta.

Soda bikarbona

Ovaj prah čini čuda! Pomešajte malo sode bikarbone s vodom da biste dobili kašastu strukturu, zatim nanesite na područje svraba i ostavite petnaest minuta. Problem rešen.

Pročitajte i Za zdrave zglobove, bubrege i slezinu - Moćna soda bikarbona

Foto: Arianka Ibarra Unsplash

 
Sok od limuna

Prirodne kiseline pomažu u uklanjanju svraba uzrokovanog ubodom komarca. Sokovi limuna i limete zaustavljaju svrab i sprečavaju infekciju. Međutim, treba biti oprezan. Koristite sok samo u zatvorenom i dobro operite područje kože na koje ste ga nanosili pre nego što se izložite sunčevim zracima. U suprotnom, može doći do pojave fleka na koži.

Ulje čajevca

Ulje čajevca bi trebalo biti u svakom ormariću s lekovima. Pomaže kod bubuljica, zapaljenih ušiju, znojenja stopala, pa čak i kod uboda komaraca! Možda nema najbolji miris, ali nekoliko kapi ovog eteričnog ulja rešiće problem.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading