Daje mnogo snage, a ne goji - savršen recept za burger sa pečurkama

Autor:

11.05.2021 13:54

Foto:

Foto:

Recept za burger koji zadovoljava sve gurmanske standarde, a ne goji, sigurno se nalazi na listi vaših želja, posebno ako volite da jedete meso i obroke koji se spremaju za samo pola sata!



Ako ste ikad pravili burgere kod kuće, onda znate da je za njih bolje koristiti prošarano meso nego krtinu. A šta ako meso dodatno prošarate nekim povrćem? Na primer pečurkama?

Probajte hranljiv obrok koji daje snagu, a ne goji, i koji možete da napravite za samo pola sata. Za dve osobe. 

StockFood/Simone Neufing

 

Recept je vrlo jednostavan, a sve što vam je potrebno je sledeće: pola glavice manjeg crvenog luka, 2 kašičice svežeg limunovog soka, 2 kašičice jogurta, 2 kašičice senfa, 250 grama šampinjona, 450 grama mlevenog junećeg mesa, kašičica maslinovog ulja, jedna poveća špargla, dve zemičke, rukola. 

StockFood Wallinger Mara

 

Priprema: Iseckajte luk na kolutiće, pa pomešajte sa limunovim sokom i dodajte prstohvat soli i bibera. U drugoj posudi sjedinite jogurt i senf. U blender ubacite meso i pečurke, malo soli i bibera, maslinovo ulje, pa sve to izmiksajte. Od dobijene smese napravite dva burgera. Zagrejte tiganj, najbolje onaj tanak za palačinke, pa na njemu pecite burgere – sa svake strane po 4 minuta. U drugom tiganju, u koji ste prethodno sipali malo maslinovog ulja i zagrejali ga, propržite luk i šparglu iseckanu na tračice, 2-3 minuta. Kad je sve gotovo, stavite sos od jogurta i senfa na zemičku, pa rukolu, a na nju burger. Preko mesa opet sos, pa salatu od luka i špargle i na kraju zemičku. Ako želite dodatno da se gostite, sve možete obogatiti i raznim prženim pečurkama, paradajzom, džemom od luka. 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading