Ishrana i vežbanje

DVA MESECA DO LETA: Kako se osloboditi dosadnog celulita

Autor:

16.04.2021 16:13

Foto:

Foto:

Skidanje celulita za 60 dana možda zvuči nemoguće, ali uz pravilan plan ishrane i vežbanja, nije nedostižno. Za početak vam je potrebna rešenost da ga se oslobodite, a onda i nekoliko pravila kojih se morate pridržavati.



Svi već znamo sve o celulitu, pa se ovde nećemo baviti time šta je on i kako nastaje. Ima ga devedeset odsto žena i sve one se, najčešće pred leto kad se treba skinuti u kupaći kostim, sete da bi možda trebalo da ga se oslobode. To nije lako, ali nije ni nemoguće. U svakom slučaju, skidanje celulita započinje ogromnim strpljenjem. 

Pročitajte i Oklagije iz raja izašle - skidanje celulita maderoterapijom 

brizmaker iStock Getty Images Plus via Getty Images

 

 

Da biste uklonili celulit sa nogu i zadnjice, morate delovati sa više strana. Pre svega neophodno je da uvedete male izmene u dosadašnju ishranu - da izbacite industrijski šećer i proizvode koji ga sadrže, so koja zadržava vodu i alkohol koji izaziva dehidraciju organizma. Ukoliko želite da promenite način ishrane i hranite se zdravije, posavetujte se sa nutricionistom - on će napraviti jelovnik prema vašim potrebama, navikama i svakodnevnim obavezama. Pravilna ishrana je na prvom mestu kad je u pitanju skidanje celulita, a vežbanje je broj dva. Kad god možete hodajte i lift zamenite stepenicama, ali i redovno vežbajte barem tri puta nedeljno. Kontinuitet i istrajnost su najvažniji kad imate neki cilj, pa je odlazak u teretanu jedna od najboljih odluka za skidanje celulita. Ukoliko možete to sebi da priuštite, platite ličnog trenera i recite da želite da se oslobodite celulita do leta, a ako ne, pronađite na jutjubu onlajn vežbe za ovu svrhu. I budite uporne, osim čučnjeva i dizanja tegova, brzo hodajte, trčite i vozite bajs. 

Pročitajte i Da li je zdrava ishrana najvažniji neprijatelj "pomorandžine kore" 

 

puhhha iStock Getty Images Plus via Getty Images

 

Osim anticelulit masaža koje danas u ponudi ima skoro svaki salon lepote, a koje su verovali ili ne efikasne baš kao i maderoterapija - skidanje celulita oklagijama, mnogi bjuti centri nude uklanjanje pomorandžine kore mezoterapijom, limfnom drenažom (presoterapija), radiotalasnim liftingom, ultrazvučnom lipolizom, biostimulacijom. Najbolje rešenje je kombinacija tretmana, ali pre nego što se odlučite za ono što vama najviše odgovara, obavite pregled i konsultujte se sa stručnim licem. 

Pročitajte i Ekonomičan i efikasan čaj od maslačka otklanja celulit

nd3000 iStock Getty Images Plus via Getty Images

 

Ako ste počeli pravilno da se hranite, vežbate i idete na tretmane za skidanje celulita, ne zaboravite na to da kod kuće, svakodnevno, mažete anticelulit gelove. Na tržištu postoji veliki izbor od raznih sastojaka i teško je reći za neki da je najbolji, ali je svaki bolji nego to da ne mažete nijedan. Takođe, ne zaboravite da pijete minimum dva litra tečnosti dnevno i budite sigurne u to da ćete prve rezultate primetiti već nakon nedelju dana. 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading