Nina Radulović - Operacija je bila neizbežna

Autor:

21.01.2021 19:00

Foto:

Foto:



Pošto je doživela nezgodu i dodatno povredila kičmu, televizijska voditeljka Nina Radulović morala je da se podvrgne hirurškom zahvatu diskus hernije, rešena da u 2021. živi bez bola

Televizijska voditeljka i novinarka Nina Radulović (34) ušla je u novu godinu sa rešenim još jednim velikim zdravstvenim problemom. Nakon što se letos izborila sa virusom korona, zbog kojeg je bila desetak dana u bolnici, krajem prošlog meseca operisala je kičmu jer ju je duži niz godina mučila diskus hernija. Odlučila se na hirurški zahvat na samom kraju 2020. uz plan da vreme novogodišnjih i božićnih praznika iskoristi kako bi se oporavila i što pre vratila u formu. (Pročitaj: Trening Luke Jovića – Ne pokušavajte ovo kod kuće! (foto/video)

Da se podvrgne operaciji, koja nimalo nije bezazlena jer je reč o prikleštenju nerva između dva pršljena, doprinela je nezgoda koju je nedavno doživela kad se okliznula na stepenicama.

- Godinama sam imala probleme sa kičmom. Masaže, kiropraktičari, istezanja i terapije nisu davali rezultate. Valjda mi je kičma slabo mesto, ali sam se i preforsirala ove godine. Korona je bila samo okidač za još veće probleme, a onda sam se i povredila. Operacija je bila neizbežna. Operisana sam endoskopski. Tada je rez manji, a oporavak brži i izvesniji. Iz bolnice sam izašla dan nakon zahvata. Sada mi sledi nekoliko nedelja mirovanja, pa fizikalna terapija. Ići ću uskoro i u banju - ispričala je Nina, koja se već uspešno oporavlja kod kuće. (Pročitaj: Iskreno – Marijana Mićić otkriva kako je pobedila strahove koji su joj remetili život)

Mirovanje nakon ovakve intervencije je neophodno kako bi se kičmeni stub što pre vratio u funkcionalno stanje.

- Ne smem da se saginjem mesec posle operacije, kao ni da dugo sedim i hodam. Još uvek osećam strujanje niz nogu, ali sva je prilika da nervu treba vreme da se oporavi jer je bio jako pritisnut godinu dana - navela je voditeljka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Radulovic (@nina_radulovic_official)

I visina je problem

Ona je mučila muku sa diskus hernijom što zbog visine (183 centimetra), što zbog odsustva vremena za vežbanje, a sve to je rezultiralo ozbiljnim zdravstvenim problemom koji ju je sputavao u normalnom obavljanju redovnih životnih aktivnosti.

- Tegobe imam otkad znam za sebe. Visoka sam, a nisam sportski tip. Moji mišići ne podržavaju moj način života. Mnogo radim, dosta se krećem i sedim, što nije pogodovalo problemu s kičmom i on je s godinama postajao sve složeniji. Operaciju sam odlagala, ali sam se sada odlučila za nju jer sam poslednjih nekoliko meseci imala velike bolove i povredu. Dva neurohirurga kod kojih sam bila nisu imala dilemu da treba da se operišem - rekla je voditeljka, koja je, bez obzira na pretrpljena teška stanja, pobednički i uz osmeh ispratila turobnu 2020. godinu.

Nakon oporavka i rehabilitacije Nina će se vratiti na male ekrane, u Informativnu redakciju TV Pink u kojoj vodi Nacionalni dnevnik. A pošto ponovo ojača, najzad će moći, bez straha, da podigne sina Lava (9) kog je dobila tokom braka sa glumcem Branislavom Lečićem. (Pročitaj: Milena i Frano Lasić – Nikolas najlakše zaspi uz zvuk fena)

Lana Dedić

Autor