Jelena i Dejan Tomašević - Zajednička pobeda nad teškom bolešću

Autor:

21.01.2021 21:00

Foto:

Foto:Svoju ljubavnu priču Dejan i Jelena Tomašević započeli su pre 23 godine. Od tada do danas, prošli su kroz različita životna iskušenja, a nedaće su ih dodatno zbližile. Danas je njihov šestočlani tim skladan i uspešan, a Marinko, Manja, Mia i Matija pokazuju da su izrasli u dobre ljude na koje su roditelji veoma ponosni.

Prvi zdravstveni problemi kod Jelene su se javili nakon rođenja najmlađeg sina, Matije:
Posle četvrtog porođaja počela sam da se osećam čudno, gubila sam snagu i stalno sam bila umorna. U jednom trenutku imala sam više od 20 kilograma viška iako sam trošila mnogo više energije nego što sam unosila kalorija. Obilazila sam doktore u sve tri države u kojima smo živeli, Španiji, Grčkoj i Srbiji, i svi su mi saopštili istu dijagnozu – deset od 11 simptoma lupusa, autoimune bolesti za koju zvanično nema lek - ispričala je Jelena svojevremeno za "Hello!". (Pročitaj: Nina Radulović – Operacija je bila neizbežna)

Jelena i Dejan Tomašević promenili su način ishrane

Jelena ističe da je za lupus prvi put čula tek kad ga je dobila, a uspela je da se izbori s njim uz nesebičnu podršku svoje porodice. Otežavajuća okolnost bili su veliki bolovi koje je osećala u zglobovima, a u jednom periodu nije mogla da ustane iz kreveta i uradi čak ni najjednostavnije stvari.

Ja to nisam mogla da prihvatim i počela sam da istražujem u literaturi vezanoj za oboljenje. Tako sam došla do takozvane zdrave hrane. Posvetila sam se tome i rezultati su se polako pokazivali. Prestala sam da jedem meso i gotovo potpuno izbacila životinjske proizvode. Uspela sam da potpuno oporavim organizam i da izlečim lupus, koji je zvanično neizlečiv. (Pročitaj: Savršenu liniju Iva Štrljić pripisuje čvrstom karakteru, a za doručak preferira ovaj slatkiš)

Proslavljeni košarkaš kaže da je zdrava ishrana uz neizostavne detoks sokove i dalje deo njihovog života:

Mi već 10 godina ne jedemo meso, deca jedu, ali vodimo računa da to bude kvalitetno meso. U kući će se uvek naći domaća pljeskavica, ako treba da se pojede, a ne meso iz supermarketa. Mislim da će uz ove navike i pravilnu ishranu i našoj deci život biti na višem nivou – istakao je Dejan Tomašević u emisiji "TV lica kao sav normalan svet".

Lana Dedić

Autor