Kako stres utiče na kožu?

Autor:

10.02.2019 11:37

Foto:

Foto:Koža je najveći ljudski organ, a problemi koje uočavamo na njoj su nam najbolji pokazatelj unutrašnjih konflikata.

Losioni i kreme mogu rešiti spoljašnje probleme, ali nisu dovoljni da otklone hormonski disbalans koji se događa ispod kože.

Stručnjaci upozoravaju: Evo kako stres utiče na brže starenje mozga

Stres pogoršava kožne probleme. Povećani nivo kortizola može prouzrokovati razne nepravilnosti, od bubuljica do bora. Ishrana i način nege lica mogu stvoriti razne kožne probleme, ali stres najviše utiče na ovu pojavu.

Iako su bolesti kao rozacea ili dermatitis prouzrokovane raznim upalama, istraživanja su potvrdila da nakupljeni stres najviše škoti koži. Stres otežava pravilan balans kože i zato je neophodno pronaći njegov uzrok i početi ga se oslobađati.

Kako da usporite starenje kože: Savršene namirnice za lepo lice

U slučajevima abnormalno visokog nivoa kortizola, koža može postati jako tanka. Dodatni simptomi izuzetno visokog kortizola je nepodnošljivost na glukozu, slabost mišića i oslabljeni imunološki sistem, piše wall.

Nega kože: Mladost stiže sa Istoka

U slučaju prekomernog stresa, vaša koža može oslabiti, a time je i rizik od infekcija veći. Kako bi se poboljšalo zdravlje kože, stručnjaci preporučuju korišćenje proizvode koji sadrže glicerin i hijaluronsku kiselinu.